Motorsport

Fina resultat i den andra deltävlingen av Rally-SM

Motorsport Förra helgen gick traditionsenliga South Swedish Rally i skogarna kring Älmhult. Flera tävlande från Skillingaryds Motorklubb fanns på plats, varav ett ekipage blev silvermedaljörer.

Emilia Sjöberg och Patrik Tallåker kör stabilt och plockade fina SM-poäng. Tvåa i tävlingen och tvåa totalt i SM-klassen "Standard"  [1/5]

Patrik och Emilia försvinner runt knuten. Foto; Privat  [2/5]

Nellie Karlsson läser vägen för skånska Pontus Berglund. Paret slutar på en fin åttondeplats i det stora startfältet. Foto: Joel Carlsson  [3/5]

Joakim Blansch och Anton Geijersson startade om efter tekniska bekymmer på fredagskvällen. Foto; Frida Lindström  [4/5]

Carl Eriksson och Emrik Smedberg tävlar i den internationella klassen för tvåhjulsdrivna bilar. Foto; Frida Lindström  [5/5]

Det blev både med- och motgångar när andra deltävlingen skulle avgöras i Rally-SM för Skillingaryds Motorklubbs tävlande. Nellie Karlsson är kartläsare åt Pontus Berglund från SMK Hörby i den trimmade 2 WD-klassen. Hon är nöjd med helgen; 

– Vi hade en jättebra helg i Älmhult. Det var roliga specialsträckor och allt fungerade kanon. Hade lite strul med en bult i bakaxeln som upptäcktes på en av servicetillfällena, men vår grymma servicepersonal hann byta den och vi hann precis i tid till tidskontrollen därefter. Vi satte några bra tider i klassen och tempot börjar verkligen komma nu, vilket är otroligt kul. Nästa tävling för oss är i morgon då vi kör Pontus hemmatävling ”TV-svängen”. Därefter blir det den tredje deltävlingen i Rally-SM som går i Hässleholm nästa helg. Vi slutade tävlingen i helgen på en åttonde plats efter en hård fight med Jonas Kruse och Maja Bengtsson, berättar Nellie Karlsson. 

En kartläsare som inte riktigt var lika nöjd var Carl Eriksson, som tävlar tillsammans med Erik Smedberg från Växjö i internationella 2 WD-klassen. 

– Vi är väl sådär nöjda. Vi trodde och hoppades att vi hade hittat lite mer fart efter tävlingen i värmländska Kil, men tyvärr så var inte fallet så. En snurring på fredagskvällen och ytterligare en under lördagen gjorde att vi tappade både tid och känsla i bilen. Annars var det roliga vägar och vi ser redan fram emot Snapphanerallyt som körs i Hässleholm nästa helg och är tredje deltävlingen i Rally-SM. Vi känner oss taggade och revanschsugna, så nu hoppas vi på lite bättre resultat den här gången, hälsar Carl Eriksson. 

I samma klass som Nellie Karlsson körde barndomskamraterna från Åker, Joakim Blansch och Anton Geijersson, sin andra SM-deltävling tillsammans. 

– Egentligen började tävlingen på sämsta tänkbara sätt när generatorn lade av på fredagskvällen och rallyts första specialsträcka. Den började överladda, vilket slog ut motorstyrningen och bilen stannade för oss. Tack vare Simon Axelsson från Älmhult fick vi tag på en generator på kvällen och kunde starta om tävlingen på lördagsmorgonen, dock med tidstillägg som straff, men ändå… Lördagen flöt på bra och bekymmersfritt. Vi satte några sträcktider som vi var riktigt nöjda med. Dock blev slutresultatet på den nedre delen av resultatlistan eftersom vi hade den dåliga fredagskvällen i bagaget. Känslan blir dock bara bättre och bättre, kommenterar Anton Geijersson som är kartläsare åt Joakim Blansch. 

Stabil körning och stabila SM-poäng tog Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg från Gällaryd. 

– Det var en del logistik för att det skulle gå ihop, det var sämre väder den här gången och det var en lång tävling. Vi kände oss mer hemma i Martinssons noter och det gjorde att vi kunde öka tempot successivt. Vi är nöjda med vår andra plats och ser fram emot nästa tävling i Hässleholm nästa helg, säger Patrik Tallåker som knep fina SM-poäng tillsammans med kartläsaren Emilia Sjöberg. 

När halva SM-säsongen körts ligger Patrik och Emilia på en andra plats totalt i standarklassen. Carl Erikssons team ”Drive Vxo” ligger på delad ledning i årets teammästerskap och en sjunde plats totalt i internationella 2 WD klassen. I trimmade 2 WD klassen ligger Nellie Karlsson på en 11:e plats totalt efter två deltävlingar. 

Joakim Blansch och Anton Geijersson ligger utanför poängplats i samma klass som Nellie. 

Nästa Rally-SM deltävling är Hässleholm nästa helg och om tre veckor är det Skilling 500 med start och mål i Klevshult som körs som årets SM-final i Vaggeryd och Gnosjö kommun.  

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *