Motorsport

Fina pallplatser för SSMK

Motorsport Skillingaryds Motorklubbs förare och kartläsare fick fina placeringar under lördagens rallytävling Gruvrundan i Åtvidaberg och Gästabudstrofén i Nyköping

Aki Eronen och Nils Thelin vann klassen. Foto: Privat

Klassvann i Gruvrundan, som ingick i Bilsport Rallycup och Klassiska rallycupen, gjorde Nils Thelin och Aki Eronen med sin VW.

– Tävlingen kördes kring Åtvidaberg. Det var 16 mil totalt och 3,3 mil specialsträcka på väldigt krokiga och superfina vägar. Det blev seger i klassen för oss med 4,7 sekunder. Tävlingen ingick i Klassiska rallycupen, hälsar Nils och Aki som tävlade i klassiska klassen 1966-1971.

I samma tävling knep David Lindström och Jessica Svensson, trimmat 2WD, tredjeplatsen och blev fyra totalt i hela tävlingen.

– Fenomenalt roliga vägar. Nu leder vi Bilsport Rallycup A-förare 2WD, hälsar David Lindström.

Inge Pettersson lotsade Jakob Sandberg från Norrahammars MK, till en åttonde plats i klassen C-förare Gr E. Frida Lindström var kartläsare åt Karl-Erik Forsman från Botkyrka MK och blev silvermedaljörer i klassen Grupp H Classic.

Samma dag, fast lite längre norrut, genomfördes Gästabudstrofén i Nyköping. Kartläsare Carl Eriksson vann B-förare 2WD tillsammans med Melvin Bengtsson från Kullings MS. I och med segern i Gästabudstrofén utökar rallyduon nu ledningen i Svenska Rallycupen. Carl och Melvin vann klassen med nästan en minut…