Motorsport

Fem deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen

Motorsport Tävlingskalendern för rallyförarna i Sydsvenska Rallycup enär nu klar

Arkivfoto: Lars Lindqvist

Efter ett minst sagt annorlunda år fick många rallyarrangörer ändrade förutsättningar och antalet inställda tävlingar blev dramatisk högt. Pandemin har redan påverkat starten på nästa års cup då den trogna Sydsvenska Rallycupens arrangör Simrishamns MK inte ser det möjligt att förbereda tillstånden till tävlingen på ett tryggt sätt utan väljer att inte köra till våren.

– Sydsvenska Rallycupen planeras därför att omfatta fem deltävlingar, två på våren och tre tävlingar under hösten. Vi börjar säsongen i Ljungby med klassiska ”Midsommardansen” och sedan drar vi några mil österut i juni månad där Wäxjö MS arrangerar ”Dackefejden”. Sommaruppehåll till första helgen i september och Hörbys ”TV-sväng” och två veckor senare ”Silverratten” i Älmhult. Serien avslutas sedan i början av oktober med återuppväckta ”Rally Småland” i trakterna av Vetlanda, säger cupgeneralerna Mats Bergman och Anders Martinsson.

– Nu hoppas vi att alla runtom i landet som drabbats fysiskt, psykiskt, socialt och ekonomiskt får en hoppfull vardag igen och tillfällen att se fram emot med glädje, exempelvis Sydsvenska Rallycupen 2021, avrundar cupgeneralerna.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *