Motorsport

Felix tillbaka på banan i Long Beach

Motorsport Felix Rosenqvist hoppas bygga vidare på en stark säsongsinledning när Ntt Indycar-serien återupptas med Acura Grand Prix of Long Beach i USA den här helgen.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist har fått en lovande start på samarbetet med sitt nya team Meyer Shank Racing, med en förtroendeingivande sjundeplats i premiären i St. Petersburg där Värnamoföraaren dessutom satte ett nytt banrekord. Det följdes senare upp med en pole position, Meyer Shanks första någonsin i Indycar, och en pallplats i det efterföljande uppvisningsracet $1 Million Challenge på The Thermal Club i Kalifornien (där inga poäng emellertid delades ut). I helgen återgår ordningen till det normala när Indycar:s ordinarie mästerskapssäsong återupptas på gatorna i Long Beach och Rosenqvist hoppas förstås kunna bibehålla sin fina form på den berömda stadsbanan utanför Los Angeles.

– Hela teamet har gjort ett bra jobb så här långt, och vi har lärt oss mycket under inledningen av säsongen, säger Felix Rosenqvist. Nu är vi tillbaka i det ordinarie mästerskapet med ett vanligt tävlingsformat, och vi är mycket bättre förberedda nu än vi var för en månad sedan. Vi tror att vi har ett bra paket för Long Beach, en stadsbana precis som St. Pete, och goda chanser att fortsätta på den inslagna vägen.

Rosenqvist, som kvalat in i första startled i både St. Petersburg och Thermal, har visat bra fart även i Long Beach vid tidigare besök. Han har bland annat tagit sig vidare till det slutliga Fast 6-segmentet i kvalet två gånger under de senaste tre åren. Rosenqvist blev sjua i fjolårets race.

Acura Grand Prix of Long Beach markerar alltså Indycar-säsongens andra officiella, poänggivande mästerskapslopp. Tävlingen inleds på fredag natt svensk tid med den första fria träningen. På lördag körs ytterligare ett träningspass samt kval.

Racet sträcker sig över 85 varv och flaggas i gång kl. 21.45 svensk tid på söndag kväll.

TIDSSCHEMA
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien | Omgång 2

Acura Grand Prix of Long Beach
Long Beachs gator (USA)

Fredag 19 april
Fri träning 1: 23.50-01.05

Lördag 20 april
Fri träning 2: 17.25-18.25
Kval: 20.25-21.55

Söndag 21 april
Warm-up: 18.00-18.30
Race (85 varv): 21.45

Taggar

Dela


1 reaktion på Felix tillbaka på banan i Long Beach

Ja nu är det dags för Felix att sätta fart på MSR Honda-bilen på Long Beach gator.
Hoppas att han fortsätter i samma stil som början av året med en pallplats igen.
Lycka till Felix 🇸🇪 Sweden
Med vänlig hälsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *