Motorsport

Felix tia trots strategisk miss

Motorsport Felix Rosenqvist fick med sig en tiondeplats från helgens Grand Prix indycar i Portland och det var Ntt-seriens näst sista deltävling.

Pressbilder

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist bar med sig höga förhoppningar in i helgens tävlingar på Portland där han stod på pallen 2019 och dessutom tog sitt bästa resultat för säsongen i fjol.

En solid insats i kvalet placerade Värnamoföraren som sexa i startposition inför söndagens lopp, vilket gav skäl till ytterligare optimism inför start.

Dessvärre visade sig ett beslut att starta loppet på de röda, mjuka däcken slå fel, och Rosenqvist fick nöja sig med tionde plats i mål.

– Ett tufft race för oss, tyvärr, säger Felix Rosenqvist. Jag var en av få som startade på de röda däcken, och vi fick aldrig någon bra utväxling på det eftersom jag fastnade bakom Pato O’ Ward) som var på svarta.

Rosenqvist kunde dock glädja sig åt en starkare avslutning på loppet, där han slog sig tillbaka från en position utanför topp 15, och ser nu fram emot den stora finalen på Laguna Seca-banan i Kalifornien redan kommande helg.

– Vi avslutade i alla fall bättre när vi väl var tillbaka på de röda däcken, så det är positivt, avslutar Felix Rosenqvist. På det stora hela är vi dock lite besvikna idag. Tufft race, men som tur är får vi en ny chans igen om bara några dagar. Jag ser verkligen fram emot Laguna Seca och att försöka slåss om en pallplats där istället.

Felix Rosenqvist är nu tia i den sammanlagda mästerskapstabellen.

Lopp 16 av 17
1) Scott McLaughlin (NZL), Penske, 110 varv
2) Will Power (AUS), Penske, + 1,179 sekunder
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, + 1,600
4) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, +13,889
5) Graham Rahal (USA), Rll, + 14,820

10) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, + 18,635

Totalpoäng
1) Will Power (AUS), Penske, 523
2) Josef Newgarden (USA), Penske, 503
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 503
4) Marcus Ericsson (SWE), Ganassi, 484 p
5) Scott McLaughlin (NZL), Penske, 482

10) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, 360

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *