Motorsport

Felix tävlar i indycar igen

Motorsport Felix Rosenqvist hoppas på gulVärnamoföraren dkantat midsommarfirande.

Foto: Felix Racing.  [1/4]

Foto: Felix Racing.  [2/4]

Foto: Felix Racing.  [3/4]

Foto: Felix Racing.  [4/4]

Sill och färskpotatis kommer vara helgens melodi på många håll runt om i Sverige, men det enda midsommarfirande Felix Rosenqvist har i tankarna kretsar kring ett racingpodium i USA när säsongens tionde indycar-deltävling står för dörren.

Platsen för midsommarhelgens sammandrabbning är klassiska Road America, en utmanande anläggning idylliskt belägen i Wisconsins skogar. Med sina 6.51 km rör det sig samtidigt om kalenderns längsta bana.

– Road America är en av de klassiska amerikanska banorna, säger Felix Rosenqvist. Jag har aldrig varit där, men har kört den i simulatorn och i olika spel genom åren. Den ser ut att vara väldigt krävande med ett par blinda svängar och många olika typer av kurvor. Jag har sett fram emot den här helgen sedan i höstas, när det blev klart att jag skulle tävla i indycar, och jag tror att Road America kommer passa oss ganska bra.

Road America tillhör den kategori av banor som amerikanarna kallar för ”road courses”, alltså en traditionell layout av den typ som oftast förekommer i europeisk och internationell racing. Senast indycar-fältet tävlade på en bana av samma karaktär var i början av maj på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway – och den gången slog Felix till med karriärens första pole position.

– Vi har generellt haft en bra bil på den här typen av bana, fortsätter Värnamoföraren. Jag hade pole senast i Indianapolis där bilen fungerade klockrent i kvalet, men tyvärr tappade vi mark i racet där däcken klingade av alldeles för snabbt. Vi har lärt oss mycket sedan dess, men det blir ändå en nyckelfaktor för oss att hålla koll på den här helgen. Jag längtar redan till den fria träningen!

Helgens race på Road America körs klockan 18.45 svensk tid på söndag kväll och direktsänds som vanligt på Viasat Motor. Innan dess tar förarna banan i besittning för första gången i samband med två träningspass på midsommarafton, följt av ytterligare en fri träning samt tidskval på lördag.
MÄSTERSKAPSTABELL (TOPP FEM)
NTT indycar serie
Efter 9/17 lopp

1) Josef Newgarden (USA), 367
2) Alexander Rossi (USA), 342
3) Simon Pagenaud (FRA), 319
4) Scott Dixon (NZL), 278
5) Takuma Sato (JPN), 272

12) Felix Rosenqvist (SVE), 181

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *