Motorsport

Felix tar nya tag – nu i Florida

Motorsport Premiären gick inte som planerat, men nu är det nya tag för Felix Rosenqvist – och omgående chans till revansch på beprövad jaktmark när Ntt indycar serie riktar ljuset mot det populära gatloppet i St. Petersburg, Florida.

Pressbilder

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Förra helgens besvikelse på Barber Motorsport Park, där Rosenqvist drogs in i en masskrasch redan på det första varvet, är ett minne blott. Med ny energi är den 29-årige Värnamoföraren nu istället fullt fokuserad på att inleda säsongen på riktigt, på en plats förknippad med betydligt ljusare stunder.

Det var till exempel på den tekniska stadsbanan i St. Petersburg som Rosenqvist tog en uppmärksammad seger direkt under sin debuthelg i supportklassen Indy lights 2016, och det var också där han senare stod för en lika spektakulär indycardebut 2019 – när han ledde stora delar av loppet och till slut blev fyra i mål.

• Felix trivs
– Jag har alltid trivts i St. Petersburg, säger Felix Rosenqvist. Det känns skönt att komma dit nu, efter helgen vi hade senast. Det är en perfekt plats att starta om på, om man så vill. Det är en helt annan bana än Barber och jag har haft några av mina största framgångar i karriären i just den här typen av stadslopp.

Helgens lopp, som sträcker sig över 100 varv runt en 2.9 kilometer lång slinga i centrala St. Petersburg, markerar första gången som Rosenqvist får chans att prova sin för året nya Arrow Mckaren-bil på en stadsbana.

Viss osäkerhet råder alltså, men lagkamraten Pato O’Ward slutade tvåa i St. Petersburg när banan stod värd för fjolårets final i oktober månad; en positiv indikation inför helgens besök.

• Osäkerhet
Felix säger att man inte kan testa på några stadsbanor under vintern eftersom de alltid byggs upp specifikt inför loppen:
– Så jag vet faktiskt inte hur känslan i bilen kommer att vara, resonerar Rosenqvist. Vi har precis som alla andra team försökt att simulera det så gott vi kunnat nere på Sebring, som är så nära man kan komma, men det blir aldrig riktigt samma sak. Det ska bli intressant att se var vi står, men teamet var starka här förra året. Jag ser verkligen fram emot helgen.

Indycarfältet tar banan i besittning för första gången i samband med ett inledande träningspass på fredag. Kvalet körs på lördag kväll svensk tid, medan loppet drar igång klockan 18.30 på söndag.

• Tidsschema
Alla angivelser avser svensk tid
Fredag 23 april
Fri träning 1: 22.15–23.00

Lördag 24 april
Fri träning 2: 15.45–16.30
Kval: 19.45–21.00

Söndag 25 april
Uppvärmning: 15.05–15.35
Lopp (100 varv): 18.30

 

Ntt indycar serie efter 1/17 lopp

1) Alex Palou (ESP), Ganassi, 53
2) Will Power (AUS), Penske, 41
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 35
4) Pato O’Ward (MEX), Mclaren, 34
5) Sebastien Bourdais (FRA), Foyt, 31

21) Felix Rosenqvist (SVE), Mclaren

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *