Motorsport

Felix sjua i vild Nashville-rodeo

Motorsport Felix Rosenqvist tog sig igenom ett kaotiskt och långt utdraget indycarlopp på Nashvilles gator under söndagsnatten och fick till slut med sig en sjundeplats.

Bilder: Arrow McLaren Sp

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Värnamoföraren gick in i helgens tävlingar på stadsbanan i Tennessee med vind i seglen efter första startposition senast i Indianapolis, och inledde också starkt med näst snabbaste tid på fredagens första fria träning.

I en frustrerande utveckling fick Arrow Mclaren Sp-svensken dock aldrig ens chansen att sätta ett flygande varv i lördagens kval på grund av rödflagg. I stället fick han nöja sig med ett utgångsläge från 15:e plats i starten, men det skulle visa sig bli mindre relevant när årets mest kaotiska lopp väl bröt ut.

Rosenqvist pendlade genom fältet när otaliga krascher och incidenter avlöste varandra under totalt åtta gulflaggssituationer, och när loppet till slut rödflaggades med fyra varv kvar återfanns han på nionde plats.

En stark sista omstart innebar att Värnamoföraren kunde klättra ytterligare ett par positioner och till sist korsa mållinjen som sjua.

Felix Rosenqvist tycker att det här var ett lopp som man man kommer att minnas att man kört.
– Det var så mycket som hände hela tiden, och på något sätt lyckades jag gå relativt helskinnad genom allting. Bara det kändes som en bedrift i dag, säger Felix

– Fartmässigt hade vi mer potential, men som loppet utvecklade sig blev det ett lotteri. Teamet gjorde ett bra jobb som fick ut mig på nya däck på slutet och vi kunde ta ett par platser där.

Med tre lopp kvar att köra den här säsongen ligger Felix Rosenqvist fortsatt kvar på nionde plats i sammandraget. Nästa lopp körs på Gateway-ovalen om två veckor.

Resultat Nashville (USA)
1) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 80 varv
2) Scott Mclaughlin (NZL), Penske, + 0,106 sekunder
3) Alex Palou (ESP), Ganassi, + 0,610
4) Alexander Rossi (USA), Andretti, + 0,941
5) Colton Herta (USA), Andretti, + 1,394

7) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, + 2,842

Poäng efter 14 av 17 lopp
1) Will Power (AUS), Penske, 450
2) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 444
3) Marcus Ericsson (SWE), Ganassi, 438
4) Josef Newgarden (USA), Penske, 428
5) Alex Palou (ESP), Ganassi, 417

9) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, 325

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *