Motorsport

Felix siktar högt på Laguna Sega

Motorsport Felix Rosenqvist hoppas kunna bygga vidare på säsongens bästa indycar-resultat och tar sikte mot nya positiva besked när mästerskapet slår läger på Laguna Seca i Kalifornien för årets näst sista deltävling.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Felix Rosenqvist gick stärkt ur den senaste helgens tävlingar i Portland. Han slog till med årsbästa i såväl kval (fjärde startposition) som lopp (en sjätteplats) och noterade helgens absolut snabbaste varv i ett lovande styrkebesked.

När USA:s främsta formelbilsmästerskap nu omedelbart drar vidare söderut längs den amerikanska västkusten, och inställer sig på Laguna Seca för Firestone Grand Prix of Monterey, handlar det för Arrow Mclaren Sp-svenskens del i första hand om att fortsätta på den inslagna vägen och verifiera de framsteg som gjorts den senaste tiden.

– Det viktigaste för mig just nu är att se kontinuitet, och att de förändringar vi gjort fungerar från bana till bana, säger Felix Rosenqvist. Vi har jobbat så otroligt hårt för att hitta rätt med känslan i bilen, och den senaste tiden har vi gjort vissa viktiga genombrott. Portland var ett bra exempel på det, men även Nashville, Indy Gp och Gateway dessförinnan. Vi har en helt annan fart nu och det skulle vara väldigt, väldigt bra att se fortsatta tecken på det inför vinteruppehållet.

Laguna Seca – känd inte minst för den spektakulära Korkskruven – har en speciell plats i Rosenqvists minnesbank: det var här, efter att ha tvingats slå sig tillbaka genom fältet efter en kontroversiell kvalbestraffning, han säkrade titeln som årets nykomling under en explosiv debutsäsong i Indycar 2019.

Laguna Seca fanns inte med på Indycar-kalendern i fjol på grund av coronapandemin.

– Jag hade en av mina fartmässigt bästa helger på Laguna Seca 2019, fortsätter Felix Rosenqvist. Det kändes som att jag var på väg mot min första seger då (den kom i stället senare på Road America 2020). Jag gillar verkligen banan och det finns en del ställen som kräver att man som förare tänker till rejält. Jag saknade den i fjol och ser fram emot att komma tillbaka i helgen.

Firestone Grand Prix of Monterey inleds med fri träning på fredag. Kvalet körs på lördag och loppet – årets näst sista – körs på söndag kväll svensk tid.   

Mästerskapsställning efter 14 av 16 deltävlingar
1) Alex Palou (Spanien), Ganassi, 477
2) Pato O’Ward (Mexiko), Amsp, 452
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 443
4) Scott Dixon (Nya Zeeland), Ganassi, 428
5) Marcus Ericsson (Sverige), Ganassi, 402

21) Felix Rosenqvist (Sverige), Amsp, 177

 

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *