Motorsport

Felix Rosenqvist vidare till sista dagen av Indy 500-kvalet

Motorsport Felix Rosenqvist har avancerat till den andra och avgörande dagen av helgens Indy 500-kval och är fortsatt med i kampen om pole position till det legendariska ovalloppet.

Foto: Penske Entertainment.

Rosenqvist nöjde sig med ett enda försök under den första kvaldagen på lördagen, där han noterades för en snitthastighet på 232.547 mph (374,2 km/h) runt de fyra varven som traditionsenligt genomförs i kvalformatet till Indy 500.

Insatsen räckte för att placera smålänningen som sjua bland 34 deltagare, trots ett ofördelaktigt utgångsläge som 24:e bil i den slumpmässigt lottade turordningen när banan hunnit stiga avsevärt i temperatur.

Därmed går Rosenqvist vidare till söndagens avgörande kvalmoment, dit de 12 snabbaste från den första kvaldagen avancerar. Meyer Shank Racing-svensken är en av tre Honda-försedda förare att klara gallringen.

– En bra dag, och jag är självklart glad att ta mig vidare till Fast 12 i morgon, säger Felix Rosenqvist. Balansen i bilen var som jag ville ha den och vi fick till fyra stabila varv. Teamet har gjort ett kanonjobb. Nu ska vi gå igenom all data under kvällen och försöka klämma ut ytterligare lite fart i morgon. Det blir spännande, och jag tror att vi är med och slåss om Fast 6, men oavsett hur det går har vi redan skaffat oss ett riktigt fint utgångsläge till racet nästa helg.

Söndagens avgörande kval körs i två segment. Först ut är Fast 12, varifrån de sex snabbaste går vidare till Fast 6 – där de två främsta startleden till världens största racingtävling ska formeras.

Kvalavgörandet, med Rosenqvist som ensam svensk i fighten om pole position, drar igång klockan 21.05 svensk tid. 

Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *