Motorsport

Felix Rosenqvist tillbaka på vinnarmark

Motorsport För två år sedan tog sig Felix Rosenqvist för första gången in i vinnarcirkeln i Ntt Indycar series. I helgen är han tillbaka på platsen där det hände - Road America, Wisconsin - med förhoppningar om ett nytt starkt resultat.

Felix Rosenqvist. Pressbild

Segern i Wisconsin i juli 2020, strax efter att motorsporten åter vaknade till liv efter utbrottet av coronapandemin, gjorde Rosenqvist till den förste svensken på 18 år att vinna ett INDYCAR-lopp.

En våldsam krasch i Detroit tvingade sedan Rosenqvist att stå över fjolårets race på Road America, vilket gör helgens besök till smålänningens första på den natursköna anläggningen sedan den där förgyllda dagen för två år sedan.

– Road America är en plats med väldigt bra minnen för mig, så jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka dit i helgen, säger Felix Rosenqvist. Det är en fin, klassisk bana med bra omkörningsmöjligheter och en intressant blandning av kurvor, och ett ställe som kan straffa dig hårt om du inte tar hand om däcken. Det blir alltid bra racing där.

Rosenqvist slutade fyra i Indy 500 för två veckor sedan – hans bästa resultat hittills med Arrow McLaren SP – och följde upp den körningen med ett nytt starkt race i Chevrolet Detroit Grand Prix i söndags. 30-åringen lyckades där köra upp sig från sista startled (efter en bestraffning i kvalet) hela vägen in i topp 10, och noterades för näst snabbaste varv.

– Vi har haft några bra race den senaste månaden, fortsätter Felix Rosenqvist. Målet är att fortsätta bygga vidare på det, hitta en regelbundenhet i topp tio eller topp fem, och se vart det tar oss i mästerskapet mot slutet av säsongen.

Helgens race, formellt betitlat Sonsio Grand Prix at Road America, är det åttonde på årets NTT INDYCAR SERIES-kalender och körs på söndag kväll svensk tid. Träningarna inleds på fredag.

Källa: Pressmeddelande 

TIDSSCHEMA
Alla angivelser avser svensk tid

NTT INDYCAR SERIES | Rd. 8
Sonsio Grand Prix at Road America
Road America (USA)

Fredag 10 juni
Fri träning 1: 22.25-23.40

Lördag 11 juni
Fri träning 2: 16.45-17.45
Kval: 19.45-21.00
Fri träning 3: 23.20-23.50

Söndag 12 juni
Race (55 varv): 18.50

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *