Motorsport

Felix Rosenqvist som bäst sjua

Motorsport Felix Rosenqvist backade upp pallplatsen senast i Toronto med en sjundeplats som bästa resultat vid helgens Ntt indycar-dubbel på Iowa Speedway i USA.

Foto: Arrow Mclaren Sp

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist tvingades bryta det första av de två race som kördes på den intensiva kortovalen efter en krasch, men slog tillbaka med en aggressiv avslutning i söndagens lopp där han alltså tog målflagg som sjua.

Resultatet utgjorde en stark återkomst för Rosenqvist, som tidigare i loppet fallit utanför topp tio med tilltagande bromsproblem, och cementerade en lyckad dag för Arrow Mclaren Sp med stallkamraten Pato O’Ward som segrare.

– En bra dag för teamet, och kul att se Pato där uppe i vinnarcirkeln, säger Felix Rosenqvist. Vi hade en väldigt bra bil här i Iowa. Jag siktade på topp tre idag, men tyvärr hade vi ett problem med bromsarna och jag hade svårt att få stopp på bilen i båda mina två sista depåstopp trots att jag bromsade extremt tidigt. Där förlorade vi värdefull tid – men bilen var fantastisk.

Värnamoföraren avancerade starkt under den sista delen av loppet, och körde bland annat om de båda tidigare F1-förarna Takuma Sato och Romain Grosjean på sin väg mot sjundeplatsen.

– Med tanke på omständigheterna tycker jag absolut att vi gjorde ett bra jobb och fick ut det mesta ur det vi hade, avslutar Felix Rosenqvist. Jag är glad för teamets skull, nöjd med placering sju för egen del, och vi fortsätter att visa att vi har farten som krävs på alla typer av banor nu.

Nästa lopp körs redan kommande lördag den 30 juli på Indianapolis Motor Speedway. Felix Rosenqvist ligger nu på nionde plats i poängsammandraget när fem lopp återstår av årets säsong.

• Resultat lopp 1
1) Josef Newgarden (USA), Penske, 250 varv
2) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, +6,178 sekunder
3) Will Power (AUS), Penske, + 20,282
4) Rinus VeeKay (NED), ECR, + 20,374
5) Scott Dixon (NZL), Ganassi, + 21,974

• Resultat lopp 2
1) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, 300 varv
2) Will Power (AUS), Penske, +4,247sekunder
3) Scott McLaughlin (NZL), Penske, + 9,446
4) Scott Dixon (NZL), Ganassi, + 11,149
5) Jimmie Johnson (USA), Ganassi, + 12,325

7) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, + 17,688

• Poäng efter 12 av 17 lopp
1) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 403
2) Will Power (AUS), Penske, 395
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 369
4) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 369
5) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, 367

9) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, 275

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *