Motorsport

Felix Rosenqvist laddar för ny säsong

Motorsport Felix Rosenqvist tar stiltjen i akt att blicka fram emot det som väntar, när han inleder nästa fas av karriären i sin nya hemvist hos Arrow McLaren Sp.

Felix Rosenqvist redo för en ny säsong  [1/4]

Felix Rosenqvist iförd Arrow McLarens teamkläder.  [2/4]

Felix bil får startnummer 7.  [3/4]

Felix Rosenqvist siktar på nästa steg i Indycarkarriären.  [4/4]

Säsongsupptakten för Ntt Indycar serie 2021 är fortfarande en bit bort, med premiär på Barber Motorsports Park i mitten av april.

• Vi är mitt uppe i vinteruppehållet och det är fortfarande nästan tre månader kvar till premiär. Hur ser dina dagar ut just nu?

– Det är fortfarande långt till första racet, men förberedelserna är igång för fullt! Första testen är på måndag och jag ser fram emot att köra. Största delen av min tid har ägnats åt fysisk träning och besök hos teamet i Indianapolis.

• På tal om det: hur fungerar arbetet med ditt nya team, Arrow McLaren Sp, så här långt?

– Det känns som att jag har kommit in i teamet på ett naturligt sätt. Vi har spenderat ganska mycket tid tillsammans sedan första testet i november. Det är ett gäng som vet hur man fokuserar när det gäller, men även hur man slappnar av och har kul mellan varven. Jag trivs väldigt bra, och det känns som att vi alla är lika hungriga att ta Arrow McLaren Sp till nästa nivå.

• Vilka personer kommer du att jobba närmast med under säsongen?

– Blair Perschbacher är chefsingenjör på bilen, så han blir naturligt den person jag kommer att ha mest kontakt med. Även min performance-ingenjör (pestanda) Mike Reggio är väldigt involverad i all kommunikation på den fronten, liksom min crew chief (besättningschef), Gary Frost.

Felix berättar att Billy Vincent är den som pratar med honom på radion.
Billy har en övergripande funktion som lagledare och har därigenom ett nära samarbete med alla mekaniker och ingenjörer. Han knyter ihop säcken med logistik och så vidare.

Chris Lawrence kommer att vara med på alla simulatordagar före varje lopp.

• Du får också en ny teamkamrat i år: Pato O’Ward. Av det du har sett så här långt, hur tror du att ni kommer komplettera varandra?

– Det ska bli intressant att se. Pato är nio år yngre än jag, och har ett rykte om sig att vara oerhört snabb. Han gjorde en kanonsäsong förra året med väldigt få misstag. Rent körmässigt vet jag ännu inte exakt hur vi kommer att skilja oss åt. Han är en rolig kille, vilket också underlättar. Det blir inte många lugna stunder runt Pato (skratt)!

• Hur ser schemat för försäsongen ut?
– Första testet är på Sebring nu på måndag, den 1 februari, och andra testet är på Laguna Seca den 1 mars. Det, tillsammans med en officiell testdag på Ims (Indianapolis Motor Speedway), kommer att bli all körning innan säsongsstarten på Barber. Det är väldigt tunt med tester i år så det gäller att ta tillvara på dagarna.

• Vi kommer bland annat få se ett intressant nytillskott i form av Music City Grand Prix i centrala Nashville. Har du kunnat testa banan i simulator än?

– Det är svårt att se några egentliga svagheter för mig på kalendern i år. Vi får hoppas att alla stadslopp blir av – i så fall kommer det bli en riktigt rolig säsong!

– Jag tror att Nashville-racet har potential att bli en omedelbar klassiker. Det loppet har de rätta ingredienserna för ett grymt stadslopp. Jag har inte kunnat testa banan än, men så småningom kommer vi kunna göra det. Layouten ser fantastisk ut.

• Du står inför din tredje säsong i Indycar och har hunnit samla på dig en hel del värdefull erfarenhet längs vägen. Vad tror du själv blir nyckeln till framgång i Indycar under 2021?

– Det blir, som vanligt, att fullfölja så många varv som möjligt. Indycars poängsystem gynnar förare som är jämna, till skillnad från till exempel Formel 1 där en seger kan göra enorm skillnad i tabellen. Med lite fler lopp på kalendern än i fjol blir det dock mer förlåtande om man bryter ett race eller två. Jag kände mig väldigt stark i de avslutande ovalloppen på Gateway förra året, och ser fram emot att fortsätta den utvecklingen med Arrow McLaren Sp som alltid har varit dokumenterat bra på ovaler.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *