Motorsport

Felix Rosenqvist kom tią i Detroit

Motorsport Felix Rosenqvist stod för en stark upphämtning i helgens Chevrolet Detroit Grand Prix i USA när han från allra sista startled körde upp sig hela vägen till topp tio och samtidigt noterades för loppets näst snabbaste varv i indycarsäsongens sjunde deltävling.

Bilder: Arrow Mclaren Sp

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Värnamoföraren fick en tuff inledning på helgen i Detroit, med en krasch bara några varv in på den första träningen och en bestraffning för att omedvetet ha blockerat en annan förare i kvalet.

Bestraffningen innebar att Rosenqvist tvingades starta från allra sista startled, som 25:a, i söndagens 70 varv långa race – men väl där släppte svensken lös den verkliga potentialen. Rosenqvist slog sig fram hela 15 placeringar ända in i topp tio, i ett lopp som gick i full fart från start till mål utan några gulflaggssituationer.

– Det var ett kul race, utan någon hjälp av gulflagg – det var ett rent lopp hela vägen, säger Felix Rosenqvist. Det blev väldigt många omkörningar, och vi genomförde det bra rent strategiskt och i depån. Tyvärr fastnade vi lite för länge bakom (Conor) Daly och (Dalton) Kellett på de röda däcken och förlorade chansen till något ännu bättre, men att klättra 15 platser i ett rent race på en sådan här stadsbana är ändå riktigt bra.

Rosenqvist underströk sin fart runt den gropiga Belle Isle-banan med tävlingens näst snabbaste varv, och det snabbaste av samtliga Chevrolet-försedda förare.

– Farten var bra, återigen, avslutar Rosenqvist. Vi kunde hänga med bakom andra bilar, eller köra ikapp dem, relativt lätt. Vi börjar verkligen hitta rätt i racen nu och vi har all anledning att se fram emot resten av säsongen.

Serien fortsätter redan kommande helg (10–12 juni) på Road America i Wisconsin – platsen för Felix Rosenqvists första indycarseger för två år sedan.

Resultat, lopp 7 av 17
1) Will Power (AUS), Penske, 70 varv
2) Alexander Rossi (USA), Andretti, + 1.002 sekunder
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, + 7,123
4) Josef Newgarden (USA), Penske, + 10,671
5) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, + 11,234

10) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, + 42,877

Poäng efter 7 av 17 lopp
1) Will Power (AUS), Penske, 255
2) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 252
3) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, 243.
4) Alex Palou (SPA), Ganassi, 241
5) Josef Newgarden (USA), Penske, 208

9) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, 174

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *