Motorsport

Felix Rosenqvist indragen i tätkollision

Motorsport Felix Rosenqvist gick miste om en gyllene möjlighet att slåss om säsongens andra indycar-seger när han drogs in i en startsmäll framme i täten vid helgens tävlingar på Mid-Ohio Sports Car Course i USA.

Foto: indycar

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist inledde med en sjätteplats i det första av helgens två lopp, bäst placerad av Chip Ganassi Racing-förarna, men indikerade att det ändå fanns fart för mer med loppets näst snabbaste varv.

Det löftet följdes upp när Värnamoföraren ett dygn senare slog till med säsongens hittills bästa startposition – femma – i kvalet till söndagens avslutande lopp.

Den svenske 28-åringen var efter en bra start också på väg att avancera ytterligare, med en attack för topp tre redan in genom det första kurvkomplexet.

Dessvärre föll Rosenqvist nästan omedelbart offer för en olycklig situation där amerikanen Santino Ferrucci, som startat tvåa, gled av banan i första sväng och sedan förorsakade en kedjereaktion vid sitt återinträde.

Med sin bil utom kontroll krokade Ferrucci först ihop med spanjoren Alex Palou, som sedan i sin tur kastades in i Rosenqvists bil – som snurrade av banan och ut ur tävlingen bara sekunder efter start.

Ferrucci tilldelades senare en bestraffning i kölvattnet av incidenten, men för Rosenqvist var loppet redan över och en lovande dag tog slut innan den ens riktigt hann börja.

– Verkligen ett tråkigt slut på den här helgen, särskilt med tanke på utgångsläget och att bilen kändes så bra, säger Felix Rosenqvist. Det var ganska uppenbart att det inte fanns något jag kunde göra. Ferrucci körde av, och jag såg i ögonvrån att något var på väg att hända. Jag försökte ta ett så brett spår som möjligt i nästa sväng, men blev helt enkelt påkörd bakifrån. Det är sådant som händer i racing, men det var extra tråkigt att det skulle ske just här, för jag tror att vi hade kunnat slåss om segern.

Helgens två lopp vanns av Will Power respektive Colton Herta.

Ntt indycar serie tar nu ett månadslångt uppehåll, och återvänder till rampljuset på Indianapolis Motor Speedway den 2–3 oktober. Även då ska två lopp köras.

RESULTAT
• Lopp 1
1) Will Power (AUS), Penske, 75 varv
2) Josef Newgarden (USA), Penske, +7.452
3) Alexander Rossi (USA), Andretti, +8.992
4) Graham Rahal (USA), RLL, +9.232s
5) Ryan Hunter-Reay (USA), Andretti, +13.228
6) Felix Rosenqvist (SWE), Ganassi, +14.117

• Lopp 2
1) Colton Herta (USA), Andretti, 75 varv
2) Alexander Rossi (USA), Andretti, +1.382
3) Ryan Hunter-Reay (USA), Andretti, +2.496
4) Graham Rahal (USA), RLL, +3.085
5) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, +9.917

Brutet: Felix Rosenqvist (SWE), Ganassi

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *