Motorsport

Felix Rosenqvist får klartecken

Motorsport Felix Rosenqvist har fått grönt ljus från Indycar-organisationens medicinska team och kommer att återvända till sittbrunnen i sin Vuse Arrow Mclaren Sp Chevrolet-bil vid helgens tävlingar på Mid-Ohio i USA.

Pressbilder

Felix Rosenqvist kommer att kunna delta i helgens Indycar-tävling  [1/4]

Felix Rosenqvist  [2/4]

Felix Rosenqvist återkommer  [3/4]

Värnamoföraren i depå  [4/4]

Rosenqvist genomgick under tisdagen en ny medicinsk utvärdering i sviterna efter den svåra kraschen i Chevrolet Detroit Grand Prix den 12 juni.

Värnamoföraen tvingades stå över två lopp i samband med återhämtningen efter olyckan – lopp 2 under dubbelhelgen i Detroit, samt Rev Group Grand Prix på Road America – men har nu alltså fått klartecken att återvända till tävlingsbanan.

– Det känns otroligt skönt att kunna återuppta säsongen och ge sig ut på banan igen, säger Felix Rosenqvist. Jag har blivit mycket väl omhändertagen av Dr. Billows och alla andra i Indycars medicinska team, och jag är tacksam för stödet under min återhämtning. Nu känner jag mig fullt redo att ge järnet och börja fokusera på det sportsliga igen. Nu kör vi!

Helgens tävlingar äger rum på Mid-Ohio Sports Car Course och inleds med fri träning på fredag. Loppet sträcker sig över 80 varv och avgörs på söndag kväll svensk tid.

• Tidsschema
Fredag 2 juli
Fri träning 1: 20.30–21.15

Lördag 3 juli
Fri träning 2: 15.05–15.50
Kval: 18.00–19.15
Fri träning 3: 21.30–22.00

Söndag 4 juli
Lopp (80 varv): 18.00

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *