Motorsport

Felix Rosenqvist blickar bortom första sväng

Motorsport Felix Rosenqvist hoppas bära med sig formen från de senaste loppen i Ntt indycarserien in i helgens sammandrabbningar på Mid-Ohio Sports Car Course – en bana där Värnamoföraren är på särskild jakt efter revansch.  

Foto: Arrow Mclaren Sp

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvists relation till den 3,6 kilometer långa slingan utanför Lexington, Ohio, är stormig. Det som började som en kärleksaffär, där han både begick sin testdebut i en indycarbil och senare körde hem karriärens första pallplats (2019), har på senare år givit vika för en mindre ömsint historik.

Faktum är att Rosenqvist både 2020 och 2021 blev påkörd redan i första sväng, bara sekunder efter start, i incidenter som på många sätt liknade varandra och som effektivt satte stopp för alla chanser att nå ett framskjutet resultat.

I helgen hoppas Arrow Mclaren Sp-föraren nu att vindarna på Mid-Ohio till slut ska vända, särskilt mot bakgrund av den form han visat upp på senare tid med fyra raka topp tio-resultat i ryggen.

– I grund och botten gillar jag Mid-Ohio, och jag har alltid varit snabb där i relation till mina teamkamrater, men på senare tid har jag inte ens fått chansen i racen där, säger Felix Rosenqvist. I år hoppas jag verkligen att jag kommer längre än till första kurvan. Vi har flera bra race i ryggen och jag ser ingen anledning till varför vi inte skulle kunna göra ännu bättre ifrån oss här. Kvalet blir viktigt, men jag tror att vi har alla chanser. Jag ser fram emot helgen.

Rosenqvist ligger på åttonde plats i indycar-tabellen inför helgens lopp, som körs över 80 varv med start på söndag kväll svensk tid. Träningarna inleds på fredag.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *