Motorsport

Felix Rosenqvist blev tvåa

Motorsport Felix Rosenqvist tog sig tillbaka upp på pallen i Ntt Indycar-serien med en andraplats i söndagens Grand Prix of Portland i USA.

Pressbilder: Indycar

[1/5]

[2/5]

[3/5]

[4/5]

[5/5]

Den svenske föraren lyckades slå sig in emellan de två främsta i mästerskapssammandraget.

Efter en rad frustrerande lopp på senare tid lyckades han äntligen knyta ihop ett problemfritt race i årets näst sista deltävling, samtidigt som han tangerade Arrow Mclaren-teamets bästa resultat för säsongen.

Rosenqvist var den ende som på allvar kunde utmana Chip Ganassi Racings titelaspirerande toppduo Alex Palou och Scott Dixon i det 110 varv långa loppet på Portland International Raceway, där Värnamoföraren till slut tog målflagg 5,4 sekunder bakom segrande Palou – som samtidigt utropades till 2023 års indycarmästare.

Resultatet markerar Rosenqvists andra pallplats för säsongen. Den första kom i Chevrolet Detroit Grand Prix i början av juni.

– Det känns skönt att vara tillbaka på pallen och bevisa vad vi kan göra när saker och ting går vår väg, säger Felix Rosenqvist. Bilen var snabb hela helgen, vi hade en bra strategi, och vi genomförde racet så som vi ville. Jag försökte sätta press på Alex Palou på den sista delen, men han var lite för snabb i dag – det är bara att gratulera till segern och till titeln.

Även om Rosenqvist denna gången kunde genomföra ett problemfritt lopp var vägen till pallen inte helt spikrak. Svensken tvingades avbryta kvalet på lördagen med tekniska problem, i ett pass där han inledningsvis hade toppat den första delen med ett varv som kom att stå sig som hela helgens absolut snabbaste: 57,896 sekunder.

I stället för att slåss om första startposition fick Rosenqvist nöja sig med den 11:e i söndagens lopp – men väl där tog han sig snabbt fram mot täten och inkasserade alltså till slutkarriärens sjätte pallplats i indycar.

Rosenqvist tog också en bonuspoäng för att en kort stund ha varit i ledning.

– De senaste racen har varit ganska frustrerande, så det här är lite av en omstart för oss, avslutar Felix Rosenqvist. Vi gick vår egen väg med inställningarna på min bil den här helgen och följde vår magkänsla, och det gav resultat. Jag är stolt över hela teamet och särskilt gänget på bil nummer 6.

Säsongsfinalen avgörs kommande helg på Laguna Seca-banan i Kalifornien.