Motorsport

Felix Rosenqvist blev trea i miljontävling

Motorsport Värnamoföraren Felix Rosenqvist fortsatte sin lovande inledning på årets indycarsäsong med en tredjeplats i helgens utmaning om en miljon dollar på The Thermal Club i Kalifornien,.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Felix både inkasserade 250 000 dollar ur den rekordstora prispotten och samtidigt körde hem sin första pallplats med nya stallet MSR, Meyer Shank Racing.

Han slog till med första startposition – Meyer Shank Racings första någonsin – i tidskvalet på lördagskvällen lokal tid, och startade därmed det första av söndagens två heat från spets. Rosenqvist kontrollerade sitt heat från start till mål på sin väg mot seger, vilket gav enkelt avancemang till det avgörande, 20 varv långa finalloppet en kort stund senare där totalt tolv förare gjorde upp.

Finalen avgjordes i ett unikt format över 10 + 10 varv, med en kort paus i halvtid. Rosenqvist, som startat tvåa, låg trea bakom Alex Palou och Scott Mclaughlin när den första halvan var avverkad och behöll sedan samma position in i mål även i den avgörande delen.

Insatsen markerar första pallplatsen för den färske Rosenqvist/Meyer Shank Racing-konstellationen, och kommer redan i årets andra lopp. Det är också den första pallplatsen för MSR-teamet i indycar sedan 2022.

– Det har varit en grym helg, säger Felix Rosenqvist. Vi har varit snabba från första varvet här, fokuserat på vår grej, och maximerat det vi hade. Jag kunde inte hänga på Palou och Mclaughlin, men jag är superglad för teamets skull och väldigt nöjd med vår första pallplats tillsammans.

Helgens lopp arrangerades utanför det ordinarie mästerskapet och gav inga poäng, men fyllde likväl en viktig funktion för Rosenqvist och MSR i ett tidigt skede för det nya samarbetet.

– Vi har lärt oss så mycket här, avslutar Felix Rosenqvist. Att få vara här i tre dagar, med så mycket körning, är otroligt värdefullt för oss. Vi är fortfarande väldigt nya tillsammans och har kunnat använda det här som ett avancerat test. Att faktiskt kunna sätta så här hård press på de bästa redan nu är väldigt positivt för oss.

Nästa anhalt på indycarkalendern är Grand Prix of Long Beach den 19-–21 april, då den ordinarie, poänggivande mästerskapssäsongen återupptas.

Resultat

1) Alex Palou (SPA), Ganassi, 20 varv
2) Scott McLaughlin (NZL), Penske, + 5.792 sekunder
3) Felix Rosenqvist (SVE), Meyer Shank Racing, + 9.758 sekunder
4) Colton Herta (USA), Andretti, + 13.112 sekunder
5) Marcus Armstrong (NZL), Ganassi, + 15.093 sekunder

Taggar

Dela


1 reaktion på Felix Rosenqvist blev trea i miljontävling

Gratis Felix till tredjeplatsen i miljondollartävlingen.
Nu har du visat att Meyer Shank Racing var ett bra val.
Lycka till i indycarserien.

MVH Cg Värnamo 🇸🇪 Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *