Motorsport

Felix redo för premiären

Motorsport Efter ett långt vinteruppehåll står Felix Rosenqvist från Värnamo redo att dra igång 2021 års upplaga av Ntt Indycar serie – och det är full fart direkt från start i USA:s ledande formelbilsmästerskap.

Foto: Indycar  [1/4]

Foto: Indycar  [2/4]

Foto: Indycar  [3/4]

Foto: Indycar  [4/4]

Säsongen inleds med fyra raka lopp, fördelade över de närmaste tre veckosluten. Det är premiär på Barber Motorsport Park nu till helgen och direkt efterföljande tävlingar på gatorna i St. Petersburg (25 april) och på Texas Motor Speedway (där två lopp ska köras 1–2 maj).

För Rosenqvists del innebär den hektiska säsongsupptakten ett tidigt elddop hos nya teamet Arrow Mclaren Sp, dit Värnamoföraren anslutit inför den här säsongen bredvid fjolårsfyran Pato O’Ward.

– Det är en intensiv start på säsongen, men vi är här för att tävla och jag gillar det här upplägget med full fart från start. Testerna under vintern har varit okej, men det har varit väldigt lite körtid och det är svårt att dra några egentligaBilder slutsatser. Det ska bli kul att komma igång och att få en första riktig genomkörare med teamet och alla nya rutiner den här helgen, säger Felix Rosenqvist.

Helgens Indycarpremiär bjuder på ett tätt schema fördelat över bara två dagar, med träning och kval på lördag och lopp på söndag kväll svensk tid.

Loppet på Barber Motorsport Park är ett av de fysiskt mest krävande på hela kalendern, med 90 tuffa varv att ta sig an runt den snabba och kuperade banan utanför Birmingham, Alabama.

Hela Indycarsäsongen sänds även i år direkt på Viaplay och V Play Motor.

• Tidsschema i svensk tid

Lördag 17 april
Fri träning 1: 17.00–17.45
Fri träning 2: 20.40–21.25
Kval: 23.55–01.00

Söndag 18 april
Uppvärmning: 17.30–18.00
Lopp (90 varv): 21.40

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *