Motorsport

Felix redo att studsa tillbaka på Detroits gropiga gator

Motorsport Med Indy 500 lagt till handlingarna är det dags att ställa siktet mot nästa fas av Indycar-säsongen för Felix Rosenqvist. I helgen väntar en viktig dubbel på gatorna i Detroit, där Arrow McLaren Sp-svensken nu hoppas kunna ta ett omtag och lämna den senaste tidens motgångar bakom sig.  

Felix Rosenqvist är redo för att studsa tillbaka på Detroits gropiga gator. Foto: Pressbild  [1/4]

Med flertalet segrar på stadsbanor är Felix tillbaka i ett element där han historiskt sett lyckats väl. Foto: Pressbild  [2/4]

– Vi jobbar på och vet att det kommer vända förr eller senare - jag hoppas att Detroit kan vara platsen där det sker, säger Felix. Foto: Pressbild  [3/4]

Felix har siktet inställt på en lyckad helg i Detroit. Foto: Pressbild  [4/4]

Rosenqvist kommer till stadsbanan i Detroit, ökänd för sin ojämna och gropiga beläggning, med gott mod – trots en skral resultatskörd så här långt under 2021. 

Indy 500 var ett fartmässigt steg i rätt riktning, och när Indycar senast gästade Detroit 2019 (förra årets evenemang ställdes in på grund av covid-19) slutade Rosenqvist fyra i ett av de två race som traditionsenligt utgör ”The Dual in Detroit”.

Med flertalet tunga segrar på just stadsbanor – däribland dubbla triumfer i den kinesiska Formel 3-klassikern Macau Grand Prix – är Rosenqvist nu tillbaka i ett element där han historiskt har trivts väl.

– Detroit är väl ungefär så långt man kan komma från Indy 500 och det är precis det som gör Indycar så kul, säger Felix Rosenqvist. Variationen i det här mästerskapet är verkligen fantastisk. Nu har vi något helt annat att se fram emot och även om vi har haft en väldigt tung inledning på säsongen är det bara positiva tankar i teamet just nu. Vi jobbar på och vet att det kommer vända förr eller senare – jag hoppas att Detroit kan vara platsen där det sker.

Banan i Detroit mäter 3,7 kilometer och består av en mix av snabba svängar och stadsbanetypiska 90-graderskurvor. Bästa omkörningstillfällena finns vid kurva 3 och kurva 7 i slutet av banans två längsta raksträckor.

Helgens Indycar-dubbel inleds med fri träning sent på fredag kväll, svensk tid. På lördag avgörs det första kvalet och racet, innan samma procedur upprepas på söndag för kval och race nummer två.

Båda loppen är 70 varv långa och värda lika många poäng i mästerskapet.

TIDSSCHEMA
Ntt Indycar Series | Rd. 7&8

Chevrolet Detroit Grand Prix
The Raceway at Belle Isle (USA)

Alla angivelser avser svensk tid

Fredag 11 juni
Fri träning: 23.00-00.15

Lördag 12 juni
Kval 1: 17.00-17.40
Race 1 (70 varv): 20.00

Söndag 13 juni
Kval 2: 15.15-15.55
Race 2 (70 varv): 18.40

Mästerskapsställning
Ntt Indycar Series| Efter 6/16 race

1: Alex Palou (ESP), Ganassi, 248 poäng
2: Scott Dixon (NZL), Ganassi, 212 poäng
3: Pato O’Ward (MEX), AMSP, 211 poäng
4: Simon Pagenaud (FRA), Penske, 201 pöäng
5: Rinus VeeKay (NED), ECR, 191 poäng

20: Felix Rosenqvist (SWE), AMSP, 82 poäng

Källa: Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *