Motorsport

Felix på plats 16 i Alabama

Motorsport Felix Rosenqvist kom på plats 16 i säsongens fjärde Indycar-deltävling på Barber Motorsports Park i Alabama i dag.

Pressbilder.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Felix Rosenqvist hade en tuff dag i Honda Indy Grand Prix of Alabama, där han tvingades till onormalt mycket bränslesparande i Indycar-säsongens fjärde deltävling.

Rosenqvist gjorde återigen ett bra kval och tog sig vidare till det avslutande loppet, där han körde in som sexa och därmed säkrade en plats i tredje startled till söndagens lopp på Barber Motorsports Park.

Väl där började det också bra för Arrow Mclaren Sp-svensken. Rosenqvist hängde relativt enkelt med i tempot och behöll sin sjätteplats, men under den andra halvan av loppet stötte 30-åringen på problem.

Värnamoföraren instruerades av sitt lag att spara stora mängder bränsle för att ta sig till målflagg, trots att hans depåstrategi speglade förarna runt omkring. Medan övriga fältet kunde fortsätta att attackera i ett högre tempo tvingades Rosenqvist backa av för att nå sina bränsletal; och bil efter bil kunde passera.

I mål klassificerades Rosenqvist till slut som 16:e man.

– Det här var inte bra, så klart, säger Felix Rosenqvist. Vi håller på att analysera vad som hände just nu, och det kommer nog att ta ett par dagar innan vi får alla svaren. Det är uppenbarligen något som inte stämmer och det kan bero på ett antal olika saker, men så här mycket mer bränsle än alla andra ska vi inte behöva spara.

– Det är väldigt tråkigt att vi återigen gick miste om ett vettigt resultat på det här sättet, men det viktigaste nu är att vi hittar orsaken till det här och ser till att det inte sker igen.

Landsmannen Marcus Ericsson blev tolva.

I och med dagens lopp väntar den stora kronjuvelen Indianapolis 500 i slutet av månaden. Innan fokus skiftar helt mot ovalklassikern ”Indy 500” väntar emellertid först GMR Grand Prix, på Indianapolis Motor Speedway, om två veckor.


Resultat

1) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, 90 varv
2) Alex Palou (SPA), Ganassi, + 0,980
3) Rinus VeeKay (NED), Ed Carpenter Racing, + 12,481
4) Will Power (AUS), Penske, + 15,261
5) Scott Dixon (NZL), Ganassi, + 22,829

16) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow McLaren SP, + 41,614


Poäng efter 4 av 17 lopp

1) Alex Palou (SPA), Ganassi, 144
2) Scott McLaughlin (NZL), Penske, 141
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 135
4) Will Power (AUS), Penske, 134
5) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, 114

16) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, 56

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *