Motorsport

Felix på pallen på gatorna i Detroit

Motorsport Felix Rosenqvist körde hem sin första pallplats för säsongen i indycar när han slutade trea i ett händelserikt Detroit Grand Prix på söndagskvällen.

Pressbilder: Indycar.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Helgens tävlingar kördes på en helt ny stadsbana i de centrala delarna av Detroit, där Rosenqvist snabbt lyckades anpassa sig till de trånga gatorna .

Värnamoföraren startade söndagens lopp som nia, men avancerade stadigt och spenderade den största delen av det 100 varv långa loppet i topp fem.

Den avgörande omkörningen för pallen kom på det näst sista varvet, då Rosenqvist lyckades passera Arrow Mclaren-kollegan Alexander Rossi för tredje plats – och därmed fick beträda indycarpodiet för femte gången i karriären.

– Det känns grymt att äntligen få ta första pallplatsen för säsongen, säger Felix Rosenqvist. Vi har varit nära så många gånger; vi är alltid med där uppe. Det var hårda tag där ute idag, tufft men schysst, och jag är glad att äntligen kunna knyta ihop säcken för teamet och hela gänget.

Loppet i Detroit vanns av spanjoren Alex Palou, medan Will Power (Australien) och Rosenqvist såg till att det blev två Chevrolet-bilar på pallen i motortillverkarens stora hemmalopp.

– Den nya banan här i Detroit är verkligen en utmaning, fortsätter Felix Rosenqvist. Det är så smalt och så trångt. Det krävs verkligen hundraprocentig koncentration i hundra varv. Det är extremt mentalt krävande.

I och med helgens resultat avancerar Rosenqvist nu in i topp tio i den sammanlagda tabellen. Nästa stopp på kalendern är Road America den 17-18 juni. Där var Felix Rosenqvist 2020.


Detroit Grand Prix
1) Alex Palou (ESP), Ganassi, 100 varv
2) Will Power (AUS), Penske, + 1,184 sekunder
3) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren, + 5,951
4) Scott Dixon (NZL), Ganassi, + 7,568
5) Alexander Rossi (USA), Arrow Mclaren, + 9,984

Poäng efter 7 av 17 lopp
1) Alex Palou (SPA), Ganassi, 273
2) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 222
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 203
4) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 194
5) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren, 191

10) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren, 148

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *