Motorsport

Felix klar för Meyer Shank Racing

Motorsport Felix Rosenqvist har skrivit ett flerårigt avtal med Meyer Shank Racing (MSR) i Ntt Indycar-serien och kommer att ansluta i en spännande ny fas för teamet med start 2024.

Pressbilder: Felix Rosenqvist/Indycar/JCRallypics

Felix Rosenqvist har skrivit ett flerårigt avtal med Meyer Shank Racing (MSR).  [1/3]

– Jag är verkligen taggad på att inleda ett nytt kapitel i min Indycar-karriär tillsammans med Meyer Shank Racing. Tidpunkten är rätt för att ta det här steget. Jag tror att det här är en bra möjlighet för både mig själv och MSR att utvecklas och växa starkare tillsammans, säger Värnamoföraren.  [2/3]

Den svensk-brittiske racingföraren Tom Blomqvist blir Felix nye stallkamrat.   [3/3]

Rosenqvist, som slutade tvåa i det senaste Indycar-loppet i Portland i söndags, kommer att bilda par med Tom Blomqvist i en helt ny föraruppställning hos det Honda-försedda stallet. Utöver de två ordinarie förarna ställer Meyer Shank Racing också en tredje bil på startlinjen med Helio Castroneves bakom ratten i Indianapolis 500, som teamet vann 2021.

– Jag är verkligen taggad på att inleda ett nytt kapitel i min Indycar-karriär tillsammans med Meyer Shank Racing, säger Felix Rosenqvist. Tidpunkten är rätt för att ta det här steget. Jag tror att det här är en bra möjlighet för både mig själv och MSR att utvecklas och växa starkare tillsammans. Jag ser också fram emot att jobba med Tom (Blomqvist) igen. Vi har känt varandra sedan 2009 när vi tävlade ihop i Sverige, så det blir kul. Jag är redo att börja jobba och känner stor tillförsikt inför nästa säsong.

Meyer Shank Racing är baserat i Pataskala i Ohio och har tävlat på helsäsongsbasis i Ntt Indycar-serien sedan 2020. Dessförinnan gjorde teamet också ett antal utvalda starter i mästerskapet mellan 2017–2019. Inför 2024 gör stallet nu en offensiv satsning för att fortsätta sin klättring mot toppen i det konkurrenskraftiga fältet.

– Vi är väldigt glada att ha vårt Indycar-program för 2024 på plats och att få välkomna Felix till Meyer Shank Racing, säger teamägaren Mike Shank. Felix är en förare som varit på vår radar en längre tid och nu fanns äntligen möjligheten att få till det här tillsammans med honom.

– Det är ingen hemlighet att vi haft en tuff säsong under 2023, på grund av saker både utanför och inom vår kontroll. Jag tror att vi alla ser fram emot en nystart och att få borra ner huvudet och börja jobba. Felix och Tom kommer att bli en stark kombination som kan dra varandra framåt. Vi kommer också att ha Helio med oss på alla race för att dra nytta av hans feedback och råd, vilket blir en ytterligare bonus. Jag tror att vi står inför en bra säsong nästa år.

Felix Rosenqvist kommer att ansluta till Meyer Shank Racing efter den pågående Indycar-säsongen, som avslutas med Firestone Grand Prix of Monterey på Laguna Seca-banan i Kalifornien nu till helgen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *