Motorsport

Felix jagar nya svar i Alabama

Motorsport Felix Rosenqvist hoppas kunna bygga vidare på den senaste tidens lovande fart i säsongens fjärde Indycar-deltävling på Barber Motorsports Park i Alabama i helgen, där särskilt fokus kommer att ligga på prestandan i racetrim.

Bilder: Arrow McLaren Sp

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist har kvalat starkt under den inledande delen av säsongen, med pole position på ovalen i Texas och en fjärdeplats på gridden inför stadsloppet i Long Beach senast.

Rosenqvist och Arrow McLaren Sp-teamet har dock haft svårt att knyta ihop säcken i racen, där aggressivt däckslitage hittills satt käppar i hjulen.

Arbetet med att hitta rätt har pågått febrilt sedan Long Beach. När Indycar-fältet återgrupperar i Alabama i helgen fortsätter jakten på svar.

– Vi vet vilka problem vi har haft i de senaste racen och vi kommer jobba med dem i fokus under träningarna, säger Felix Rosenqvist. Det är väldigt små marginaler och vi ser vilken potential som finns i paketet. Det behövs inte mycket för att vi ska ta ett stort steg framåt. Jag hoppas så klart att det sker i helgen.

Säsongens fjärde Indycar-lopp äger alltså rum på Barber Motorsports Park, en 3,8 kilometer lång bana som skiljer sig från mängden på den amerikanska racingkalendern med mer av en europeisk prägel.

– Barber är en väldigt fin bana, slät och svepande och kul att köra, fortsätter Felix Rosenqvist. Det är nog den tuffaste banan rent fysiskt på hela kalendern, men jag har alltid gillat den och jag ser fram emot att komma dit igen!

Honda Indy Grand Prix of Alabama, som helgens tävling formellt är betitlad, drar i gång med fri träning på fredag. Därefter väntar ytterligare två träningspass samt kval under lördagen. Loppet körs över 90 varv, nära nog två timmar, med start strax efter 19-tiden svensk tid på söndag.

Källa: Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *