Motorsport

Felix i masskrasch

Motorsport Felix Rosenqvist fick en tuff start på årets säsong i Ntt Indycarserie när han drogs in i en masskrasch redan på det första varvet i söndagens premiär på Barber Motorsport Park. Han klarade sig oskadd.

Pressbilder

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Värnamoföraren startade loppet – hans första för nya teamet Arrow Mclaren – först på 22:a plats efter en snurrning i lördagens kval. Han kom sedan bara ett par kurvor innan han föll offer för en kedjereaktion initierad av Penske-föraren Josef Newgarden.

Newgarden snurrade på toppen av ett krön och drog flera bilar med sig i tumultet, där Rosenqvist – chanslös att undvika kontakt – först slungades upp i luften och sedan in i barriären. 29-åringen klarade sig oskadd från smällen.

– Det här var en riktigt dålig start på säsongen, säger Felix Rosenqvist. Jag hade ingen chans att undvika själva kraschen på det första varvet, men det är ju tyvärr sådant som kan hända när man startar för långt bak. I slutändan var det jag själv som satte mig i den positionen genom misstaget på kvalet.

Trots omfattande skador på bilen lyckades Arrow Mclaren så småningom få ut Rosenqvist på banan igen, i syfte att samla erfarenhet (och eventuella ströpoäng) inför framtiden.

Även om premiären i huvudsak gick Rosenqvist emot fanns det också ljusglimtar under helgen i Alabama. Svensken var till exempel femma på den fria träningen och känner att det finns en inneboende potential i bilen.

– Bilen är snabb, men just nu är jag inte riktigt bekväm med hur den beter sig, fortsätter Rosenqvist. Vi behöver jobba vidare med inställningarna, men när vi väl hittar rätt är jag övertygad om att vi kommer vara med där framme. Alla i teamet är positiva inför fortsättningen och det känns skönt att ha nästa race framför oss om bara några dagar.

Indycarsäsongen fortsätter redan kommande helg med stadsloppet i St. Petersburg, Florida.

• Resultat

Ntt indycar serie
Barber Motorsport Park (USA)

1) Alex Palou (ESP), Ganassi, 90 varv
2) Will Power (AUS), Penske, + 0.401
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, + 2.988
4) Pato O’Ward (MEX), McLaren SP, +3 .974
5) Sebastien Bourdais (FRA), Foyt, + 10.696

21) Felix Rosenqvist (SVE), Mclaren SP, 62 varv

Ntt indycar serie efter 1/17 lopp

1) Alex Palou (ESP), Ganassi, 53
2) Will Power (AUS), Penske, 41
3) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 35
4) Pato O’Ward (MEX), Mclaren, 34
5) Sebastien Bourdais (FRA), Foyt, 31

21) Felix Rosenqvist (SVE), Mclaren

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *