Motorsport

Felix hoppfull inför ovaldubbel

Motorsport Knappt har motorerna svalnat efter gatloppet i St. Petersburg innan Ntt Indycar-serien växlar upp ytterligare med en intensiv dubbelhelg på Texas Motor Speedway – en efterlängtad sådan, för Felix Rosenqvist.

Felix är hoppfull inför helgens ovaldubbel på Texas Motor Speedway, en bana han trivs på. Foto: Pressbild  [1/4]

Felix Rosenqvist ser fram emot helgens ovaldubbel på Texas Motor Speedway. Foto: Pressbild  [2/4]

Felix fick en värdefull första riktig genomkörare med sitt nya stall på gatorna i Florida. Foto: Pressbild  [3/4]

– Jag hade mitt starkaste ovalrace hittills i Indycar just i Texas förra året, även om det slutade som det gjorde, men framför allt hade vi ett väldigt positivt test där nu i vintras, säger Felix. Foto: Pressbild  [4/4]

Arrow Mclaren Sp-svensken fick en värdefull första riktig genomkörare med sitt nya stall på gatorna i Florida i söndags, och hoppas nu kunna bygga vidare på den 12:e plats man åstadkom den gången.

Nästa stopp på kalendern är alltså Texas Motor Speedway; en ultrasnabb superspeedway-oval i Fort Worth utanför Dallas med en snitthastighet på 345 kilometer i timmen. Ovalbanan stod värd för förra årets Indycar-premiär, i ett lopp där Rosenqvist länge låg tvåa, satte snabbaste varv, och var på väg ikapp ledande Scott Dixon, när han snöpligt kraschade i samband med en varvning bara tio varv från mål.

– Jag hade mitt starkaste ovalrace hittills i Indycar just i Texas förra året, även om det slutade som det gjorde, men framför allt hade vi ett väldigt positivt test där nu i vintras, säger Felix Rosenqvist. Det är den bästa känslan jag haft i den här bilen så här långt, så jag är förväntansfull. Teamet har alltid haft en bra bil på just ovalerna och jag är spänd på att se vad vi kan göra i vår första ovaltävling tillsammans.

Evenemanget i Texas är den första ”dubbeln” under 2021. Det innebär att två race ska köras i stället för ett och att det därmed står extra mycket på spel just den här helgen med dubbla poäng i potten.

Tävlingarna i Fort Worth inleds med fri träning på lördag kväll svensk tid. Ett par timmar senare körs det enda tidskvalet, i vilket förarna kommer att göra två sammanhängande flygande varv. Det första används för att formera startuppställningen till race 1, och det direkt efterföljande andra varvet sätter startpositionen till race 2.

Race 1, formellt betitlat Genesys 300, körs över 212 varv med start klockan 01.45 svensk tid natten mot söndag. Race 2 är något längre – 248 varv – och går under titeln Xpel 375. Det loppet drar igång klockan 23.15 på söndag kväll.

Källa: Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *