Motorsport

Felix förväntansfull inför stadslopp

Motorsport Det har varit tyst i en månad - men nu är det äntligen dags för ntt indycar-serien att ånyo stämma upp i sång. De första turboladdade tonerna efter sommaruppehållet ringer passande nog ut över musikstaden Nashville, där Felix Rosenqvist ser extra mycket fram emot att komma till start på en helt ny, högintressant stadsbana.

Pressbilder

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Loppet i Nashville är ett nytillskott på indycar-agendan den här säsongen. Banan mäter 3,5 kilometer och omfattar bland annat dubbla passager i motsatta riktningar över en bro; ett unikt inslag på kalendern.

För Felix Rosenqvist, som nått några av karriärens största framgångar i just den här typen av stadslopp, är förväntningarna höga inför helgen som väntar.


– För det första har det varit skönt med ett litet uppehåll, och nu känner jag mig fullt redo att dra igång igen med avslutningen av säsongen, säger Värnamoföraren.
– Nashville blir något extra. Det här är nog det loppet jag har sett fram allra mest emot på hela säsongen, och efter att ha kört banan i simulatorn är jag ännu mer laddad. Det är en intressant mix av 90-graderskurvor, tekniska kombinationer och bra omkörningsmöjligheter efter bron, så det här kan bli riktigt bra.


Inför helgen i Nashville utökas indycar-fältet till hela 27 bilar – det största antalet startande (indy 500 exkluderat) i mästerskapet sedan Long Beach 2013.

Det råder optimism på den amerikanska racingscenen just nu, och Rosenqvist själv hoppas att vindarna äntligen kan vända även för egen del efter en säsong präglad av missflyt.

– Det här är en bra chans till en nystart, avslutar Arrow Mclaren Sp-föraren. Vi kommer ur ett längre uppehåll, direkt in till en bana som ingen någonsin har kört. Stadslopp är en personlig favorit, och historiskt har en av mina största styrkor varit just anpassningen till nya banor. På pappret är det här en riktigt bra chans – kanske min allra bästa – så vi kommer göra allt vi någonsin kan för att ta vara på den.

Träningarna inleds på fredag kväll svensk tid. Kvalet körs sent på lördag, innan det 80 varv långa loppet flaggas igång klockan 23.45 på söndag kväll.


• Tidsschema

Fredag 6 augusti
Fri träning 1: 22.10–23.25

Lördag 7 augusti
Fri träning 2: 19.00–19.45
Kval: 22.30–23.45

Söndag 8 augusti
Uppvärmning: 19.00–19.30
Lopp(80 varv): 23.45

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *