Motorsport

Felix blev sjua i Long Beach

Motorsport Felix Rosenqvist blev sjua i indycarmästerskapet när han levererade Arrow Mclaren-teamets bästa resultat i söndagens Acura Grand Prix of Long Beach i USA med en solid sjundeplats.

Foto: Indycar

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Landsmannen Marcus Erivcsson blev trea och leder sammanlagt.

Rosenqvist avancerade tre placeringar från tionde startposition i det klassiska stadsloppet i Kalifornien, och tog samtidigt målflagg som näst bästa Chevrolet-bil – precis bakom regerande mästaren Will Power.

– Vi behövde det här, och det tar oss lite mer tillbaka in i matchen i mästerskapet. Det var ett tufft race för mina teamkamrater, så jag lider lite med dem, men för egen del är jag nöjd med insatsen och ett hyfsat resultat för oss på bil nummer sex, noterar Värnamoföraren.

Rosenqvist kom till Long Beach efter en motig start på säsongen med kostsamma incidenter i de två inledande loppen, men fick denna gång en relativt okomplicerad resa i topp tio från start till mål.

– Det handlade mycket om att spara bränsle idag, förklarar Felix Rosenqvist.
Han noterar att han fastnade lite bakom andra bilar på den första delen, men sedan gjorde sedan riktigt stark avslutning på den andra och tredje och lyckades ta några placeringar.
Allt som allt har det varit en kul helg, bra racing, och framför allt skönt att få med sig ganska många viktiga poäng härifrån.

Felix Rosenqvist är tillbaka på banan redan nu på torsdag-fredag (20–21 april) när serien arrangerar två dagars officiella tester inför Indy 500 på Indianapolis Motor Speedway. Nästa lopp körs sedan på Barber Motorsports Park den 30 april.


Acura Grand Prix of Long Beach

1) Kyle Kirkwood (USA), Andretti, 85 varv
2) Romain Grosjean (FRA), Andretti, + 0.990 sekunder
3) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, + 2.058
4) Colton Herta (USA), Andretti, + 7.637
5) Alex Palou (SPA), Ganassi, + 8.777

7) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren, + 30.974


Efter tre av 17 lopp

1) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 110 poäng
2) Pato O’Ward (MEX), Arrow McLaren, 95
3) Alex Palou (SPA), Ganassi, 91
4) Josef Newgarden (USA), Penske, 89
5) Kyle Kirkwood (USA), Andretti, 74 .

16) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren, 44

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *