Motorsport

Felix blev elva i stadslopp

Motorsport Felix Rosenqvist från Värnamo startade som fyra men hamnade till slut på plats elva på  stadsbanan i Long Beach, Kalifornien, Uppdaterat.

Bilder: Pressbilder

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Det här var säsongens tredje Ntt Indycar deltävling. Svenske Marcus Eriksson låg länge på medaljplats men han tvingades bryta efter 66 av 85 varv.

Felix Rosenqvist fanns med i tätklungan under inledningen av söndagskvällens lopp men föll bort ur toppdiskussionen efter en tuff öppning på slitna däck.

Rosenqvist backade upp sin första startposition på Texas Motor Speedway senast med ännu ett starkt kval i säsongens tredje deltävling, och körde till sig en fin fjärdeplats till starten på den klassiska stadsbanan utanför Los Angeles.

Rosenqvist fick också en bra start, och fortsatte att – som bäst placerade Arrow Mclaren Sp-förare – husera på fjärdeplatsen under de inledande varven.

Dessvärre tog loppet en dyster vändning när Värnamosonens däck slets alltför hårt alltför tidigt, och han tappade värdefull mark och placeringar under de kritiska varven inför sitt första depåstopp.


– Jag hade en riktigt jobbig första del och det kostade oss hela det här loppet. Vi hade alldeles för högt däckslitage och greppet försvann totalt. Dessutom passade (Alexander) Rossi på att köra på mig när han skulle förbi, vilket gjorde att jag tappade tre platser till, säger Felix Rosenqvist.

– Det var otroligt svårkört. Det var samma sak i Texas senast, så vi måste verkligen jobba på det framöver och se till att hitta en lösning. Vi har inte råd att kasta bort sådana här chanser när vi ligger så bra till för topp-fem.

Det blev till slut en 11:e plats i mål för Rosenqvist, som därmed i alla fall fick med sig sitt bästa resultat hittills under säsongen.

– Det finns återigen många bra saker vi kan ta med oss från den här helgen, särskilt kvalet där jag fortsätter att ha en väldigt bra känsla. Vi har farten, vi har motivationen, men vi vill verkligen börja få betalt för det snart. Vi kommer fortsätta att göra allt vi kan i uppladdningen in mot nästa lopp på Barber. Träffar vi bara rätt med däcken kommer vi bli starka, avslutar Felix Rosenqvist.

Barber är Barber Motorsports Park i Alabama den 1 maj.


Resultat lopp 3:

1) Josef Newgarden (USA), Penske, 85 varv
2) Romain Grosjean (FRA), Andretti, + 1,286
3) Alex Palou (SPA), Ganassi, + 1,759
4) Will Power (AUS), Penske, + 2,965
5) Pato O’Ward (MEX), Arrow Mclaren Sp, + 3,712

11) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow McLaren Sp, + 14,293


Efter 3 av 17 lopp
1) Josef Newgarden (USA), Penske, 118 poäng
2) Scott McLaughlin (NZL), Penske, 113
3) Alex Palou (SPA), Ganassi, 103
4) Will Power (AUS), Penske, 102
5) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 83

17) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, 42

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *