Motorsport

En utvecklande debut 

Motorsport Eddie Ramirez Eriksson summerar en utvecklande tävlingsdebut i Time Attack.

Eddie Ramirez Eriksson summerar en utvecklande tävlingsdebut i Time Attack. Foto: Pressbild  [1/2]

Eddie summerar en utvecklande tävlingsdebut i sin Peugeot 206 RC. Foto: Pressbild  [2/2]

Vi har tidigare berättat om den lovande racingtalangen Eddie Ramirez Eriksson. I lördags, den, 1 maj, begick Värnamobon tävlingsdebut i klassen Time Attack, som handlar om att sätta den bästa varvtiden, på Ring Knutstorp i sin Peugeot 206 RC. 

Under samma kvalomgång tävlade 18 bilar samtidigt, med en blandad uppsjö av bilar. Eddie tävlade i klassen ”Club”, där bilarna som max får ha en effekt på 360 hästkrafter, med undantaget att bilar under 200 hästkrafter får använda bättre däck för att jämna ut kraftsskillnaden. Tidsmässigt skiljde det sju sekunder mellan vinnaren som körde en Porsche 911 och Eddies Peugeot. 

Under morgonens uppvärmning kände Eddie att kände att bilen fungerade. Den första kvalomgången fortsatte på samma sätt, fram tills att bromsväskan blev för varm och Eddie blev tvungen att köra in i depån. Teamet tackar Mattias Nordenström från Pean Sweden i Gnosjö (Eddies sponsor från 2020) som var på plats och hjälpte dem att hitta felet. 

I den andra kvalomgången presterade Eddie allt bättre och hans bästa tid var 1,15.680. Tiden gav honom en plats i B-finalen, men på grund av tuff konkurrens (30 bilar som slogs om fem poäng) valde teamet att spara på materialet till kommande tävlingar. 

El Toro Racing tackar alla inblandade som möjliggör satsningen. 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *