Motorsport

En lyckad debut

Motorsport Trots fortsatta växellådsproblem fortsätter Eddie Ramírez Eriksson att visa framfötterna. 

Acosta och Eddie överst på prispallen i ungdomsrally i Skänningeknixen. Pressbild: El Toro Racing

På söndagen begav sig El Toro Racing till Skänninge för att tävla i Skänningeknixen, en sprinttävling på asfalt. Efter att ha renoverat växellådan ställde sig Värnamoföraren Eddie Ramírez Eriksson med kartläsaren Agustin Ramirez Acosta på startlinjen för asfaltsdebut.

– Förstasträckan gick jättebra men treans växel hoppade av (som vanligt) . Det kändes jätte konstigt att köra på asfalt med grus däck. Bilen överstyrde hela tiden. Under andrasträckan höll pappa trean för mig då jag nästan bara sträckan på den växeln. Vi jagade bilen som startade 20 sekunder framför oss. Precis när vi var i kapp honom så slutar tvåans växel att fungera. När vi körde in i depån så märkte vi att tvåan och backen finns inte alls och trean forsätter att hoppa av när jag bromsar eller släpper gasen. Vi bestämde oss att köra tredje sträckan i pensionär fart. Då körde jag hela sträckan på trean och vi fick även ett miss ljud i drivaxel, berättar Eddie.

Teamet slutade på en total 31:a plats av 40 bilar och kom etta i ungdomsrally.

– I morgon (läs i dag) ska vi åka till mekanikern för att hitta felet mellan växelspaken och växellådan. Vi tackar alla er för att ni hjälper mig till min dröm, säger Eddie.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *