Motorsport

En gyllene inledning

Motorsport 2024 inleddes på ett strålande sätt för Värnamoföraren Eddie Ramírez Eriksson.

Agustin Ramirez Acosta och Eddie Ramírez Eriksson fick kliva överst på pallen i ungdomsklassen i rallytävlingen Stenbock i Norrköping. Pressbild: El Toro Racing

Under lördagen avgjordes rallytävlingen Stenbocken i Norrköping. 120 ekipage ställde sig på startlinjen, varav sex förare i ungdomsrallyklassen., En av dessa var Eddie Ramírez Eriksson från Värnamo tillsammans med sin pappa, kartläsaren Agustin Ramirez Acosta. Dagen började bra för Värnamoekipaget som var snabbast på den första sträckan, fyra och en halv sekund snabbare än tvåan.

– Jag kände att första heatet handlade om att lära känna bilen och då jag märkte att bilen gillade att leka ( den var sladdig) men jag var väldigt nöjd, säger Eddie.

Sträcksegern följdes upp med seger även på den andra sträckan med fem sekunders marginal. Då fick Värnamoföraren ett problem med treans växel.

– Jag kände att det var jobbigt med att trean hoppade av ett par gånger men det var bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. Sistasträckan gick jättebra så jag och pappa fick samarbeta för att treans växel skulle funka. Det kändes annorlunda då jag var tvungen att säga till när jag skulle växla för pappa hade sin hand där, men sista heatet kändes jättebra  och jag trodde att jag hade gjort en super tid då jag bara var lite snabbare än mitt bästa varv. Jag blev etta i ungdomsklassen men om vi hade jämfört tiderna så hade jag blivit trea i grupp N som är en superbra klass med vuxna förare som har kört jättelänge, säger Eddie.

När tävlingen summerades stod det klart att Eddie inledde säsongen med att kliva överst på prispallen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *