Motorsport

En blandad premiärhelg

Motorsport Premiärhelgen i Spanien bjöd på både med- och motgångar för Eddie Ramirez Eriksson.

Bilder: Pressbilder

Eddie stormtrivdes bakom ratten på Renault Clion. Bild: Pressbild  [1/7]

Eddie i full attack. Bild: Pressbild  [2/7]

Eddie och Clion i väntan på kvalet. Bild: Pressbild  [3/7]

Eddies attack gav resultat med nytt personbästa på Jarama-banan.  [4/7]

En däckexplosion förstörde det första heatet.  [5/7]

En avåkning förstörde det andra heatet.  [6/7]

Trots problemen blev Eddie trea i Renault Clio-cupen i båda heaten.  [7/7]

Med gott självförtroende anlände Värnamotalangen till Jarama-banan under fredagen för premiärtävlingen i Madridmästerskapet. Helgen inleddes med stolinpassning och förarinfo inför lördagens inledande träningspass. Med kall temperatur i både luft och däck lyckades Eddie prestera en varvtid på 1.55. 

Till kvalet hade stallet plockat fram två nya framdäck och Eddie kunde ge allt i Renault Clion. Eddie rundade av kvalet med att köra på 1.55,3, vilket innebar ett nytt personbästa på Jarama-banan.

– Rekordet på den här banan med samma bil är 1.49,8, så vi var jätteglada, säger Eddie.

I den första kurvan i det första tävlingsheatet fick Eddie en knuff och hamnade sist på banan. I sin jakt mot toppen missbedömde han en bromspunkt. Den hårda inbromsningen gjorde att däcket exploderade och Eddie fick bryta loppet. 

Lopp nummer två inleddes med en kamp om förstaplatsen. Kampen gick dessvärre Eddie förlorande ur, när han fick snurr på bilen och fastnade i sandfållan. Säkerhetsbilen var snabbt på plats och kunde forsla Värnamoföraren tillbaka till depån. Eddies helg sammanfattas med två tredjeplatser i Renault Clio-cupen.

Jag tar med mig mycket lärdom och erfarenhet från den här helgen och laddar för nästa race i maj. För att nå framgång måste man tyvärr ha lite motgång också, avrundar Eddie. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *