Motorsport

Eddie fyra vid Kinnekulle Ring

Motorsport Med sin Renault Clio Junior körde Eddie Ramirez Eriksson sin racingvecka på Kinnekulle Ring. Efter förra tävlingen i Falkenberg där både koppling och generator gick sönder, har den renoverats och teamet hoppades på en felfri helg men tyvärr blev det inte riktigt så

Under uppvärmningen började bilen gå varm och koka och Eddie avslutade sin uppvärmning direkt. 

– Vi trodde problemet var i i fläkten så vi kopplade om så att fläkten startades med tändningen för att kyla snabbare samt att vi luftade systemet, berättar Eddie Ramirez Eriksson från Värnamo. 

Under tidskörningen uppstod tyvärr samma problem men denna gång körde Eddie snabbt till tältet och teamet tog bort termostaten för att se vad som var felet. 

– Jag tappade tio minuter men kunde komma ut på banan igen de sista minuterna och körde åtta varv utan problem med varm bil, men jag kände att motorn inte hade någon kraft. Jag körde i mål som femte snabbaste tid av elva startande. 

När det var dags för lopp nummer ett startade Eddie som femte position och kom iväg bra i starten där han höll sig under hela loppet. 

– Sista varvet körde tvåan och trean ihop och en fastnade i sanden bredvid banan. Den andre blev diskad så jag blev trea. Men efter protest fick den diskade killen tillbaka sin placering och jag blev fyra och fråntagen min pokal. Under lopp två startade jag femma igen och körde upp mig som trea men blev fyra i totalt, det känns bra ändå med helgen med en bil som inte är hundra procent, berättar Eddie. 

Privatbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *