Motorsport

Eddie blev årets debutant

Motorsport Bästa debutant och en femteplats i SSK-serien. Så summerar Eddie Ramirez Eriksson årets tävlingssäsong.

I helgen körde Värnamoföraren Eddie Ramirez Eriksson sista deltävlingen i SSK-serien på Kinnekulle. Efter den förra tävlingen på Gelleråsen, fick vi meka mycket med bilen och testade två gånger i Anderstorp Raceway på grund av oljeläckage. Marcus Lundström från Lundströms AB i Bor hjälpte Eddie och hittade felet på bilen.

Under lördagen var vädret blåsigt och kallt. Första träningen slutade Eddie på en sjätteplats, en halv sekund bakom ettan. Under kvalet förbättrade sig Eddie ännu och kvalade in som fyra av 13 bilar, tre tiondelar bakom ledaren.

Lördagens race inleddes med problem längre ned i startfältet, när två bilar blev stående på banan. Säkerhetsbilen kallades ut och efter omstarten behöll Eddie Ramirez Eriksson sin fjärdeplats. Mot slutet av loppet började regnet att falla, men Eddie behöll kylan och slutade på fjärdeplats i race nummer 1.

Söndagens lopp blev en kamp mot vädrets makter. Eddie fick sladd i första kurvan och var på väg ner i diket, men lyckades ordna upp situationen. Han kom i mål som sexa, vilket innebar en femteplacering i SSK-serien och titeln som bästa debutant.

Efter målgång fick alla Renault Clios skruva isär sina länkarmar, vilket visade det sig att någon hade modifierat dessa, utom vår kännedom. Efter domarnas överläggning så fick Eddie behålla sina poäng och plats i serien, med en anteckning att fixa detta till nästa race.

Källa: Pressmeddelande från El Toro Racing

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *