Motorsport

Dubbla pallplatser i helgen 

Motorsport Från sjukdom till poängskörd. Eddie Ramirez Eriksson tog dubbla pallplatser när Renault Clio Junior Cup gästade Gelleråsen i helgen.

Från sjukdom till poängskörd. Eddie Ramirez Eriksson tog dubbla pallplatser när Renault Clio Junior Cup gästade Gelleråsen i helgen. Foto: Pressbild  [1/3]

  [2/3]

Eddie fick besöka prispallen efter båda helgens lopp. Foto: Pressbild  [3/3]

På lördag morgon fick Eddie ett provsvar för covid-19, som visade sig vara negativt. Stärkta av beskedet packade teamet in all utrustning och åkte till Karlskoga. På grund av väntan på provsvaret missade Eddie träning och kval, vilket innebar att han startade det första racet från sista startposition. Eddie tog starten och körde upp sig genom fältet till en slutlig tredjeplats. På sin väg genom fältet var han lite för aggressiv under en omkörning och fick en varning av domarna. 

– Efter målgång gick jag och bad föraren om ursäkt för att jag var lite för aggressiv i den omkörningen. Föraren tappade bara en placering och kunde fortsätta att köra, säger Eddie.

Värnamobon satte loppets andra snabbaste varvid, vilket resulterade i att han inledde race nummer två från den andra startrutan. Eddie tappade tre placeringar under inledningen av loppet, men körde åter upp sig och bärgade helgens andra tredjeplats. 

– Från ett race som vi trodde att vi skulle få noll poäng på grund av sjukdom så slutade det med två tredjeplatser och många goa poäng till serietabellen.

Vi vill tacka alla sponsorer som gör det här möjligt och alltid stöttar oss, avrundar Eddie. 

Källa: Pressmeddelande från El Toro Racing

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *