Innan start.  [1/4]

Douglas Sjöblom.  [2/4]

Harry Unnersjö och Max Wennberg.  [3/4]

Douglas överst på prispallen.  [4/4]

Det var ett härligt gäng från SMK Värnamo som tävlade i den första deltävlingen i Vintercupen Östra Skaraborg i helgen. Värd för tävlingen var Tidaholm MK.

Vintervädret har varit minst sagt varierande och dagen före tävling fick Tidaholm generöst med regn. Dock var det ändå ganska hårt i backen så det var inte en alltför mjuk bana som mötte förarna, men självklart bjöd banan förstås på både en och annan lervälling, sten och djupa spår.

I klassen Ungdom E0 tävlande Max Wennberg, Harry Unnersjö och Douglas Sjöblom. Max hade väldigt fin och jämn körning genom hela loppet och körde in på en fin 15:e placering. Trots viss nervositet från Harry innan tävlingsstart så var det inget som han visade i spåret. Han gasade på bra på sin GasGas-motorcykel, gjorde en fin sistasträcka och tog sjätte plats. Douglas bjöd på en rejäl vurpa på första sträckan och fick slag mot axeln samt tappade luften. Det hindrade dock inte honom nämnvärt utan han fortsatte loppet och tog förstaplatsen.

Jacob Stacke körde i klassen Junior men tvingades tyvärr bryta. I klassen Motion 50-59 blev Joakim Hansson tvåa och Michael Larsson 23:a. I klassen 40-49 blev Johan Olsson 55:a och i klassen -39 blev Max Kronqvist 49:a.

– Grymt kämpat av alla SMK Värnamo-förare som tävlade, skriver Jennie Johansson i SMK Värnamo i ett mejl till redaktionen.