Douglas Sjöblom vann i klassen 85 G.  [1/6]

Olle Mårtensson vann i klassen 125 U17.  [2/6]

Douglas Sjöblom redo för tävling.  [3/6]

Elliot Lord körde in på en fin 5:e placering.  [4/6]

Harry Unnersjö slutade tolva i klassen 85 G:s A-final.  [5/6]

Charlie Bergstens debut i klassen 85 U resulterade i en 15:e plats i A-finalen.  [6/6]

Nu i helgen arrangerades distriktsmästerskap i motocross på Tranans motorbana i Strömsnäsbruk. Morgonen startade med en snöbelagd bana i sann aprilväder-anda, men tinade dock snabbt upp till en blöt och stalpig bana. Det var flera duktiga förare från SMK Värnamo som bjöd på fina insatser och dagen resulterade i vinst för Douglas Sjöblom i 85 G och Olle Mårtensson i 125 U17.

I klassen 65 G var det föraren Anton Lesse som ledde A-finalen med fin körning men hade oturen och kraschade på sista varvet, men som trots det ändå lyckades ta 3:e placering.

A-finalen för 85 G representerades av tre SMK-förare: Douglas Sjöblom, Harry Unnersjö och Elliot Lord. Elliot kom i väg snabbt som femma i starten medan Douglas fick en halvdålig start som sjua ut på startkurvan. Harry som kom ut som 16:e i starten körde upp sig fint och slutade på en 12:e placering. Trots den halvdåliga starten var Douglas i ledning redan efter två varv och höll i ledningen till målgång, Eliott körde in på en fin 5:e placering.

Därefter var det dags för Charlie Bergsten att debutera i 85 U och han körde ett väldigt stabilt och bra lopp som resulterade i en 15:e placering i A-finalen.

I 125 U17 körde både Olle Mårtensson och William Hjalmarsson i A-finalen. Olle fick en riktigt dålig start och kom i väg bland de sista på startkurvan, men en fin och stabil körning gjorde att han tog ledningen när det endast återstod några varv. Han behöll ledningen hela vägen in i målgång.

En imponerande tävlingsinsats från samtliga SMK-förare och ett stort grattis till segrarna Douglas Sjöblom och Olle Mårtensson.

Källa: Pressmeddelande från SMK Värnamo

Charlie Bergsten. Foto: Privat