Motorsport

Vinst och trea i SM-rallypremiär

Motorsport Kulltorpsbon Daniel Röjsel visade fin form när han och kartläsaren Mikael Johansson vann premiären i Rally-SM i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen. Trea i Junior-SM blev kartläsare Carl Eriksson från Skillingaryds MK.

Kartläsare Carl Eriksson från Skillingaryds MK var nöjd med dagen i skogen. Foto; Privat.

Rally-SM hade idag premiär i ”Mekonomen Bergslagsrallyt” i Ludvika. Kulltorpsbon Daniel Röjsel, tävlandes för SMK Dala Falun, tog täten redan på morgonen och stod som vinnare efter åtta specialsträckor på snö med sin Opel Corsa R3. Daniel blev även fullpoängare i Junior-SM trimmat 2 WD.

Carl Eriksson, SSMK, var co-driver åt Linus Månsson från Östgöta BF och klev in på 11:e plats i samma klass, trimmat tvåhjulsdrivet och blev också trea i Junior-SM trimmat.

– Vi ska fortsätta åka SM under året jag och Linus. Det här var vår andra tävling med bilen så att bli trea i JSM trimmat var långt över förväntat. Igår rekade vi hela dagen och det var tufft att sitta i bilen i elva timmar. Idag har det varit utslagsgivande vägar med bland annat kända sträckan ”Björnjägaren”, som i år var på närmare fyra mil. En stor utmaning och vi är väldigt nöjda härifrån Ludvika, rapporterar Carl Eriksson, Skillingaryds MK:s kartläsare, under lördagskvällen.

Tävlingen vanns totalt av Johan Kristoffersson/Stig Rune Skjærmoen tätt följda av Patrik Flodin/Göran Bergsten. Nästa deltävling i Rally-SM är South Swedish Rally i Älmhult i slutet av maj.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *