Motorsport

Christer Jansson blev mästare

Motorsport I söndagens SM-tävling i enduro på Laxå Motorstadion visade Christer Jansson, SMK Värnamo sin klass och tog den åttone raka seger i klassen VRM2.

Det är riktigt imponerande av Christer och nu när en deltävling återstår har han en ointaglig ledning före tvåan Stefan Eriksson Västerås MK. Vi får hålla tummarna att finalen går bra i Borlänge men vi kan redan nu lyfta på hatten och gratulera Christer till en totalseger i klassen.

Finalen i Ungdoms-SM i enduro avgjordes dagen före på Laxå Motorstadion och där omkring.
Det var allt från fina skogsslingor till en grusgrop med lös och djup sand med riktigt branta backar.

Kalle Körner Björk och Albin Hjalle Hjalmarsson från SMK Värnamo kom till start. Kalle hade sin bästa tävling hittills och körde in på en fjärde plats. Hjalle hade otur för han låg länge på poängplats men slutade efter en vurpa på plats 17.

Summerar vi detta första året med U-SM för Kalle och Hjalle så har båda gjort riktigt bra förbättringar. Kalle slutade på en åttondeplast totalt Hjalle kom på delad 30: plats av de totalt 67 startande. Vi ser framåt med tillförsikt till nästa år. Redan till helgen är det serie-crosstävling hemma på Stomsjöbanan.

I klassen bredd startade Per Hyltén och slutade på en fin plats 14 av de 43 startande i klassen.

Pelle Carlsson

Från vänster Kalle Körner Björk, SMK Värnamo, Axel Andersson, SMK Östergöta MC, Albin Norrbin, FMCK Skövde, Lukas Lagrén, Norrahammars MK och Anton Rosendal, SMK Gävle. Pressbild  [1/3]

En taggad Hjalle på startrampen. Presswbild  [2/3]

Christer Jansson är mästare redan före sista deltävlingen. Arkivbild  [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *