Motorsport

Bygger vidare på säsongsbästa när Indycar återvänder hem

Motorsport Felix Rosenqvist hoppas kunna bära med sig den lovande farten från förra veckans Music City Grand Prix när Ntt Indycar-serien återvänder till sitt spirituella hem på Indianapolis Motor Speedway den här helgen för ytterligare en sammandrabbning.  

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Rosenqvist levererade sitt bästa resultat hittills den här säsongen i Nashville i söndags, då han körde in som åtta under en helg då han också avancerade till det avslutande kvalsegmentet Firestone Fast Six för första gången i år. 

Det såg länge ut att kunna bli ett ännu bättre resultat än så, innan en kedja av gulflaggssituationer kullkastade ett chansartat lopp, och Rosenqvist tar nu sikte på en fortsättning i samma lovande anda inför säsongens andra race på Indianapolis Motor Speedways road course-version.

Samtidigt blir helgens tävlingar ett viktigt verifikat på det hårda jobb som Rosenqvists team, Arrow McLaren SP, lagt ner under sommaren. Stallet hade en särskilt tuff tävling på den här banan senast det begav sig i GMR Grand Prix i mitten av maj, och man hoppas nu kunna se tydliga framsteg.  

– Tillbaka på Indy GP-layouten igen, och jag tror att det här blir en helg där vi som team kommer få många svar, säger Felix Rosenqvist. Vi hade det tufft på den här banan förra gången, så det här är ett bra tillfälle att mäta de framsteg vi tror och känner att vi har gjort sedan dess. För oss på bil #7 var helgen i Nashville ett stort steg framåt, med vårt bästa kval och race hittills. Det ger oss en bra grundkänsla in i den här helgen och vi är definitivt sugna på betydligt mer!

Rosenqvist och hans rivaler ger sig ut på den 3,9 kilometer långa banan – som sträcker sig mestadels över innerplan på den berömda IMS-ovalen – på fredag för träning och kval. Helgens race – Big Machine Spiked Coolers Grand Prix – körs på lördag med start kl. 18.45 svensk tid.

TIDSSCHEMA
Ntt Indycar Series | 12:e deltävlingen

Big Machine Spiked Coolers Grand Prix
Indianapolis Motor Speedway (USA)

Alla angivelser avser svensk tid

Fredag 13 augusti
Fri träning: 21.00-22.00
Kval: 01.00-01.50 (natten mot lördag)

Lördag 14 augusti
Warm-up: 14.45-15.15
Race: 18.45
Tv (LIVE): V Sport Motor och Viaplay
Timin: INDYCAR App / racecontrol.indycar.com
Start: Klicka här
Banan: Layout och historik

Mästerskapsställning
Ntt Indycar Series | Efter 11/16 race

1: Alex Palou (ESP), Ganassi, 410 p.
2: Scott Dixon (NZL), Ganassi, 368 p.
3: Pato O’Ward (MEX), AMSP, 362 p.
4: Josef Newgarden (USA), Penske, 335 p.
5: Marcus Ericsson (SWE), Ganassi, 335 p.

23: Felix Rosenqvist (SWE), AMSP, 118 p.

Källa: Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *