Motorsport

Bildspel: Dubbla pallplatser på spansk mark

Motorsport Eddie Ramirez Eriksson visade upp sin fulla talang vid helgens inhopp i den spanska Challenge Ride & Drive by SMC-serien. 

Bilder: Privatbilder/Empresa Producciones Alcobendas

  [1/15]

  [2/15]

  [3/15]

  [4/15]

  [5/15]

  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

  [9/15]

  [10/15]

  [11/15]

  [12/15]

  [13/15]

  [14/15]

  [15/15]

I går gjorde den unge Värnamoföraren Eddie Ramirez Eriksson sitt inhopp i den spanska Challenge Ride & Drive by SMC-serien. Tävlingen avgjordes på den tidigare formel 1-banan Jarama utanför Madrid och en förväntansfull Eddie fick chansen att ratta en tredje generationens Renault Clio.

Dagen inleddes med en övning med räddningspersonal och sedan ett 35 minuter långt tidskval. För att lära sig banan fick Eddie åka bakom stallchefen de inledande varven. Därefter prövade Värnamoföraren sina vingar. I Challenge Ride & Drive by SMC-serien tävlar totalt 16 bilar fördelat på fyra klasser och Eddies bästa kvaltid räckte till en fjärde startposition i hans klass, endast två sekunder från ettan.

I det första loppet ställde växellådskrångel till det i starten för Eddie, som föll ner till en sjätteplats. Han körde upp sig och avslutade loppet på en tredjeplats.

– Jag pressade motståndarna hårt och hela stallet var nöjda med min prestation. Det var första pokalen från en tävling som jag aldrig trodde att jag skulle vinna på grund av konkurrensen, där alla andra förare är 35 år och äldre och som dessutom har kört den här banan betydligt fler gånger än mig, säger Eddie. 

I lördagens andra lopp gick starten bättre och Eddie låg fyra. Han fastnade bakom en Porsche under ett par varv, men lyckades köra om Porschen och tog upp jakten på klasstrean. Eddie passerade klasstrean och helgens andra pallplats var ett faktum för den unge Värnamoföraren. 

– Alla tyckte att jag körde superbra och stallet var riktigt stolta över min insats. Jag vill tacka alla mina sponsorer för ert stöd under 2021 och jag vill särskilt tacka Nominit, Team BBG, Atorp Automatsvarvning, Holmro och Däckcenter i Anderstorp som gjorde det möjligt för mig att kunna ta den här chansen, avrundar Eddie. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *