Motorsport

Bildextra: Felix blev sjua i premiären

Motorsport Felix Rosenqvist kom sjua i dagens lopp och hans team Meyer Shank Racing visade att de blir att räkna med under 2024 års Ntt indycar-seriesäsong.  

Pressbilder

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Den nya konstellationen slog till med ett nytt banrekord på gatorna i St. Petersburg, Florida, och kamperade framme i täten i en mycket lovande säsongspremiär.

Värnamoförare, som anslöt till MSR-stallet under vintern, fann sig snabbt tillrätta i sin nya miljö och drog omedelbart ögonen till sig genom att toppa fredagens inledande träning med en halv sekund.

Den formen höll i sig även på lördagen, då Felix ökade tempot ytterligare mellan murarna på den trånga stadsbanan. Efter att enkelt ha tagit sig vidare från den första delen av kvalet vred Rosenqvist ur ett varv på 59,270 sekunder i det efterföljande topp-12 – ett nytt banrekord.
Han missade förvisso första startposition med ynka sex tusendelar av en sekund i det slutgiltiga kvalet, men en plats i första startled var likväl ett mycket lovande besked i premiären.

– Teamet har gjort ett kanonjobb, säger Felix Rosenqvist. Bilen har varit en fröjd att köra hela helgen och det avspeglades i farten vi hade direkt från första passet. Ett väldigt skönt kvitto att få inför resten av säsongen.

I söndagens lopp fortsatte han att figurera i toppen, väl förankrad i palldiskussionen långt in i det 100 varv långa loppet där han till slut tog målflagg som sjua i en stark – men inte perfekt – debut för nya teamet.
– Jag känner mig nöjd med sjunde plats idag – det är en stabil inledning på säsongen, fortsätter Felix Rosenqvist. Vi sade redan inför helgen att topp tio hade varit en bra start, och det klarade vi med lite marginal trots att vi inte gjorde ett perfekt race. Vi hade inte riktigt optimal strategi och vi förlorade några sekunder i sista depåstoppet, och dessutom hade jag problem med motorn nästan direkt från start.

– Det fanns lite mer i oss idag, och vi har lärt oss mycket här i helgen. Allt som allt, en väldigt positiv premiär.

På plats för att stötta Rosenqvist och Meyer Shank Racing under premiärhelgen i Florida fanns rockikonen Jon Bon Jovi, vars bands egen radiokanal Bon Jovi Radio prydde sidan av Rosenqvists indycarbil.
– Det var kul att ha Bon Jovi med oss i helgen och att få hänga lite med en riktig musikikon, avslutar Felix Rosenqvist. Det här är ett perfekt exempel på hur olika världar kan mötas och skapa nytta och nöje för alla. Det har varit en kanonhelg på alla plan – jag känner mig väldigt optimistisk inför resten av säsongen.

Indycarfältet är tillbaka på banan igen den 22–24 mars, då för en speciell tävling – En miljon dollar-utmaningen i Thermal, Kalifornien – som inte ingår i mästerskapet. Nästa deltävling där officiella mästerskapspoäng står på spel äger rum i Long Beach den 19–21 april.

Resultat

1) Josef Newgarden (USA), Penske, 100 varv
2) Pato O’Ward (MEX), Arrow McLaren, + 7,912 sekunder
3) Scott McLaughlin (NZL), Penske, + 8,457
4) Will Power (AUS), Penske, + 9,055
5) Colton Herta (USA), Andretti, + 10,257

7) Felix Rosenqvist (SVE), Meyer Shank Racing, + 14,404

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *