Motorsport

Anrik rally-SM tävling ställs in

Motorsport Första gången sedan starten 1976 har nu arrangören, South Swedish Rally, valt att ställa in den stora publikfesten i Älmhult

Arkivfoto från 2019;års SM-tävling i Älmhult

Tävlingen skulle ursprungligen genomförts under maj månad men valde tidigare under våren att flytta fram till månadsskiftet juli – augusti på grund av rådande läge.

Igår meddelande arrangören att organisationen siktar på nästa år istället.

Det är olyckligt, men beslutet är taget efter noga övervägande. Det har inte saknats kreativitet i försöken att genomföra tävlingen, men vi kommer inte att leta kryphål eller egna tolkningar för att få till detta event. Fortfarande är prognoser och situationens allvar allt för viktigt. Med största sannolikhet kommer det att vara fortsatt smittspridning och en hård belastning på landets sjukvård under sommaren 2020. Hur mycket vi ändå hoppas och anpassar vår tävling måste även vi ta vårt samhällsansvar. Att borträkna tävlande och funktionärer i volymen av storleken på eventet minskar inte möjligheten eller risken för smittspridning. Vi har även varit i kontakt med polisen och hittar ingen lösning som gör att vi kan genomföra tävlingen enligt deras föreskrifter, berättar Anders Martinsson från Älmhult som är ordförande för South Swedish Rally.

– Därför väljer vi, med nedstämdhet och besvikelse, att ställa in årets upplaga och gå vidare och blicka framåt mot 2021. Då är målet att åter köra en tävling som planeras utifrån den kunskap och intresse som denna organisation besitter, avrundar Anders.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *