Motorsport

Alfons silvermedaljör i partävling

Motorsport Värnamoföraren Alfons Wiltander visade fina takter och blev tillsammans med landsmannen Theo Bergqvist silvermedaljör i partävlingen i Tjeckiska Slaný.

Värnamoföraren Alfons Wiltander blev tillsammans med landsmannen Theo Bergqvist silvermedaljör i partävlingen i tjeckiska Slaný. Bild: Privatbild  [1/2]

Två glada silvermedaljörer summerar en berg- och dalbanehelg på tjeckisk mark. Bild: Privatbild  [2/2]

För Värnamoföraren Alfons Wiltander blev det en berg- och dalbanehelg i Tjeckiska Slaný. Under det första heatet under gårdagens individuella tävling ligger Alfons trea, när en motståndare framför går omkull. Alfons lägger sig ner och lyckas undvika en större kollision men cykeln behöver repareras. Han kör resten av dagen på reservcykelkn och lyckas kamma hem sex poäng.

Efter febrilt arbetet i depån av familjen reparerades huvudcykeln till dagens partävling. Där visade Värnamoföraren upp sin talang. Tillsammans med landsmannen Theo Bergqvist, som även han tävlar för Elit Vetlanda, körde Alfons in silvermedaljen i partävlingen.

– Äntligen! Körningen kändes mycket bra och vi hade fått till rätt inställningar på cykeln. Vi fick ordning på förstacykeln tills i dag, efter att den gick sönder i samband med kraschen igår. Det blev ett lyckat slut på denna tjeckiska helg, skriver Värnamoföraren i en kommentar till Värnamo.nu på väg hem från Slaný.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *