Motorsport

14 SMK-förare i Tibrotävling

Motorsport Tibro Mk var värd för den tredje deltävlingen, vintercupen i enduro och 14 förare från SMK Värnamo ställde upp.

Jacob Stacke i full fart

Det var en blandad karaktär på de två sträckor som kördes, där stora delar av tävlingen gick i en grusgrop.
Tibro MK var nöjd med dagens deltagarantal, nytt rekord ,ed hela 614 till start. Men det ställer också höga krav på sträckorna, och nu när det inte finns någon tjäle i marken blev väldigt uppkört bitvis.

Först ut för dagen var klassen E 0 med Algot Hjalmarsson, William Almén och en ny kille, Jacob Stacke. Algot Hjalmarsson var snabbast av dem och slutade på en åttonde plats, William Almén kom på plats 18 och Jacob Stacke slutade 36:a.

I klassen E 1 körde William Hjalmarsson och Theodor Popp. William trivdes med dagens sträckor och slutade på en elfte plats. Theodor var hyfsat nöjd med dagens resultat, och en 16:e plats.

I -39 körde Johan Olsson in på plats 42 och Rickard Andersson på plats 46.

I klassen 40–49 körde Joakim Björk in på en 16:e plats, Daniel Seth 95:a och Lars Tommy Karlsson 99:a.

Joakim Hansson i klassen 50–59 gjorde åter en bra tävling. Han låg länge på första plats men blev hindrad av en förare som vurpade före honom och kom inte förbi och han tappade förstaplatsen. Joakim avslutade med en ny andraplats, fem sekunder från förstaplatsen. Ulf Hjalmarsson körde in på plats 29 i samma klass.

I juniorklassen såg det länge ut om att Kalle Björk skulle ta sin första seger, men med en kedja som hoppade av, blev han stående. Kalle gjorde en bra uppkörning efter stoppet och fick sin första pallplats i årets Vintercup med en tredje plats.