Motorsport

120 ungdomar tävlade i Ungdoms-SM i enduro i Värnamo

Motorsport I helgen var det SM-tävlingar i enduro i Värnamo.

SMK Värnamo arrangerade i helgen den femte deltävlingen i Ungdoms SM (USM) i enduro. Tävlingen bestod av tre olika sträckor som körs flera gånger, samt transporter däremellan. Totalt var ca 120 ungdomar anmälda till de olika klasserna och bland hemmaförarna var det premiär i USM-sammanhang för Harry Unnersjö, Charlie Bergsten och Max Wallstål i klassen USM1. Det var en tuff tävling för samtliga tävlande med alltifrån sten, rötter, lervälling och djupa hål och stalp på de olika sträckorna. Charlie och Harry kämpade på bra och slutade på 15:e respektive 22:a plats, likaså visade Max på kämpaglöd men han var dock besviken efter att han tvingades bryta tävlingen pga problem med motorcykeln.

Även hemmaföraren Douglas Sjöblom tävlade i USM1-klassen och liksom de andra föraren så tyckte han att sträcka 3 var den tuffaste pga mycket lerigt underlag och djupa hål. Douglas tog 8:e plats i klassen.

I klassen USM2 tävlade hemmaförarna Olle Mårtensson, William Almén och Jacob Stacke. För Olle var körningen till en början stel och han hade inte riktigt farten på de första sträckorna enligt honom själv. Men han fick till slut bättre flyt och kunde ta flera placeringar vilket slutligen resulterade i en 3:e plats. Och tätt efter honom på en 4:e plats kom William. Jacob kunde tyvärr inte fullfölja tävlingen pga förkylning.

Dagen innan kördes även en Guldhjälmstävling för de yngre och flera hemmaförare deltog, och det blev 2:a plats för hemmaföraren Lucas Sandquist.

Så en mycket uppskattad och väl genomförd tävling av SMK Värnamo och enormt mycket kämpaglöd från alla förare i tävlingen.

Pressmeddelande från SMK Värnamo

Pressbilder

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *