Ishockey

Vill upprepa fjolårssuccén

Ishockey Ifjol tog man sig hela vägen till kvalserien mot division 2. Det är något Skillingaryd vill upprepa. Men det första målet är alltrean.

Arkivbild från förra säsongen.

Fjolåret kan summeras med att det blev bättre och bättre för SIS i hockeytrean. Efter att ha missat alltrean tog man sig via seger i fortsättningsserien till kval och sedermera till kvalserien.
– Jag tycker vi blev lite väl tagna på sängen när kvalet började, vi kom från, inom citationstecken, lite lättare motstånd in till ett stenhårt kval. Så vi har sagt att målsättningen är alltrean och vara med och kriga hela vägen, berättar tränaren Stefan Rosén.

Inte klara

Tränaren berättar att han tycker laget ser bättre ut på förhand i år.
– Jag tycker vi har värvat både spets och bredd. Det ser mycket jämnare ut och vi kommer ha en väldigt bra offensiv, lite bättre backar än förra året.

Han aviserar också att man inte är klara med lagbygget.
– Vi får se om division 2-klubbarna kastar ut några spelare som vi kan nappa på.

Vad är det för positioner du tittar på främst?
– Jag tittar främst på backsidan, men jag är öppen för vad som.

Vilka spelare kommer driva årets lag framåt?
– Vi har många som kan driva det, så jag säger laget. Det är många som varit produktiva på försäsongen.

Varnar för VGIK

När man pratar med personer med bra koll på serien SIS ska spela i så är det en del som varnar för laget till kommande säsong.
– Det är väl roligt att de ser att vi har ett bra lag. Men som sagt, vi spelar i en tuff serie. Värnamo kommer från tvåan och har kanske seriens bästa målvakt. Rydaholm har samarbete med Alvesta så de blir bättre för varje år tycker jag Åseda med Simon Dahl och de här i spetsen är alltid livsfarliga. Virserum vet man aldrig med. Så det är inte en helt enkel serie bi är i.
– Men jag håller nog Värnamo och Åseda som favorit i vår serie.

Skillingaryd inleder på hemmaplan mot Valdemarsvik på söndag

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *