Ishockey

Mysteriet om VGIK-matchen – Förbundet: ”Inte färdigspelad”

Ishockey Sista omgången av alltvåan avgjordes under onsdagskvällen. Eller, nästan. För mellan Pantern och Värnamo spelades det bara två perioder. Anledningen var att isen sprack i ena målgården. Under onsdagskvällen rådde det olika bud på om matchen officiellt var avgjord eller om den bara var avbruten.

Hemmalaget IK Pantern hade ledningen efter två spelade perioder med 1–0. Men något mer spel blev det inte. Försöken att laga den trasiga isen gick inte hem och matchen slutade 1–0 till Pantern. Efter vad som gäller just nu i alla fall. För det verkar inte helt glasklart.

Enligt förbundets egna resultatrapportering så är matchen avgjord. Men enligt tävlingschefen Johan Carlsson på region syd så är den bara avbruten.
– Jag får gå in och kolla detta i så fall. Det som gäller just nu är att den är avbruten och inget annat. I så fall så är det matchrapportören som gjort fel.

Alexander Eriksson är tränare i Värnamo och han verkar tillfreds med resultatet då det inte gör så mycket inverkan på fortsättningen ändå. Men han är kritisk mot hanteringen.
– Efter två timmars väntan får vi besked att vi måste komma överens själva om hur matchen ska sluta. Jag pratade med Panterns tränare (Emil) Carnestad och vi var överens om att den kan sluta 1–0 till dem. Men jag ska samla spelarrådet på bussen hem så får vi ta ett definitivt beslut.
– Jag tycker det är lamt av förbundet att det inte finns några tydliga regler, säger Alexander Eriksson.

Johan Carlsson:
– Jag har bett tränarna mejla till mig om vad de anser om vad som ska hända med matchen. Det är bara tävlingskommitéen som kan ta det slutliga beslutet om hur matchen ska sluta.

Vad händer nu?
– Det som händer nu är att jag vängar på mejl från deltagande lag med deras synpunkter. För serien ska vara färdigspelad idag. På söndag startar playoff, säger Johan Carlsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *